Nöje

Molly Sandén: ”All min lycka och glädje la jag i händerna på någon annan”

Vi överöses varje dag av inspirerande Instagramflöden och det kan vara lätt att tappa bort sig själv i jakten på likes. Det var exakt det som hände Molly Sandén. För Metro Mode berättar hon om hur hon tillslut hittade sig själv, varför det är viktigt för henne att vara personlig i sina låttexter och om varför hon isolerade sig själv i en stuga på Öland.

Namn: Molly Sandén

Ålder: 26

Familj: Systrarna Frida & Mimmi + ett gäng självvalda systrar.

Bor: Vasastan

Gör: Artist

Aktuell: Nya albumet ”Det bästa kanske inte hänt än” och åker ut på omfattande sommarturné

För två år sedan raderade Molly Sandén alla bilder på sin Instagram. Hon skulle precis släppa nya låtar där hon sjunger på svenska men det var någonting som skavde i henne. Sociala medierna hade börjat tagit för stor del i hennes liv och jakten på snabb bekräftelse från likes blivit för stor.

– Jag mådde skit. All min lycka och glädje la jag i händerna på någon annan, att någon annan skulle bekräfta mig. Om jag inte fick den bekräftelsen så mådde jag skit.

Hon berättar att det var som att hon inte hade någon grundstomme i sin självkänsla. Där hon kände att hon var bra, fin eller älskvärd. Utan allting låg i någon annans händer.

– Det är så himla farligt att hamna där, för då kan det ju räcka med en elak kommentar så är man helt trasig. Så känner man sig äcklig och dålig, det kan räcka för att putta en över kanten.

När Molly sedan tog steget och raderade bilderna från sin Instagram, började hon märka att det inte bara var på sociala medier hon sökte bekräftelse. Utan även hos personer i hennes närhet.

– Jag märkte att det hade gått så långt att jag i mina nära relationer började tänka; ”vad vill den här personen? Vad gillar den här personen för kläder?” Jag kunde aldrig tänka, vad vill jag? Vad känner jag för, det var alltid i relation till någon annan. Vad vill den här personen att jag ska vara?

Att stänga av allt hjälpte Molly jättemycket i steget bort mot att söka snabba bekräftelsekickar. Hon behövde vara själv och åkte iväg på en resa för att ta reda på vem Molly när hon inte tänker på vad andra ska tycka och vad hon egentligen tycker om.

– Grundläggande basic saker som kanske låter konstigt men bara, vad lyssnar jag på för musik när jag är ensam? Vad kollar jag på för serier? Vad tar jag på mig och vad äter jag till frukost? Bara få börja om och starta om allting.

Resan bar av till hennes trygga plats, landstället på Öland. Förutom att hitta de saker som Molly gillar, försökte hon även bygga upp den grundstomme hon tidigare känt att hon saknat. Hon började jobba på att börja gilla hela Molly och även de personlighetsdrag hon tidigare tyckt varit jobbiga.

– Jag försökte lura mig själv vända de där grejerna som skulle kunna vara lite negativt klingande till ”här är jag och vad kul att jag är lite knäpp”.

Läs hela intervjun och spana in modeuppslaget med Molly i Metro Modes sommarnummer >> 
Lyssna på Molly Sandén i senaste avsnittet av WomanUp-podden >>
Läs magasinet digitalt här >>

Text: Lisa Dahlgren/Cassandra Brunstedt

Foto: Annica Ögren

Styling: Natalie Olenheim

Make up: Emelie Wood

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!