Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

De här ljuvliga (och SÅ enkla) små bakverken osar lyx och fullkomligt smälter i

Nöje

Mozartkulor sätter guldkant på vinterns alla fester – med 3 ingredienser

De här ljuvliga (och SÅ enkla) små bakverken osar lyx och fullkomligt smälter i munnen. Allt du behöver är tre ingredienser och vill du smaksätta din tryffel så går det utmärkt, med det du gillar eller har hemma. Detta recept räcker för att sätta guldkant på tillvaron, på vinterns alla fester.

Dessa små kulor hamnar högt upp på saker vi älskar-listan.

Du behöver (ca 35 stycken):

225 g nougat

400 g mandelmassa

400 g mörk choklad

 

Gör så här:

1. Skär nougaten i små bitar och forma till runda små bollar.

2. Ställ bollarna i frysen – ca 15 minuter så att bollarna fryser.

3. Skär sedan upp lagom stora bitar mandelmassa, platta ut till en liten cirkel och placera nougatkulan i mitten. Forma sedan mandelmassan runt om.

4. Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna.

5. Lägg bollarna på bakplåtsklädd form och låt stelna helt.

TIPS: Det går utmärkt att smaksätta dina Mozartkulor. Förslag är att blanda ner rivet citrusskal, finhackade nötter eller varför inte några droppar mintessens i den smälta chokladen.

Testa även dessa ljuvliga mazariner >>

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding