Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Mozartkulor sätter guldkant på vinterns alla fester – med 3 ingredienser

De här ljuvliga (och SÅ enkla) små bakverken osar lyx och fullkomligt smälter i munnen. Allt du behöver är tre ingredienser och vill du smaksätta din tryffel så går det utmärkt, med det du gillar eller har hemma. Detta recept räcker för att sätta guldkant på tillvaron, på vinterns alla fester.

Dessa små kulor hamnar högt upp på saker vi älskar-listan.

Du behöver (ca 35 stycken):

225 g nougat

400 g mandelmassa

400 g mörk choklad

 

Gör så här:

1. Skär nougaten i små bitar och forma till runda små bollar.

2. Ställ bollarna i frysen – ca 15 minuter så att bollarna fryser.

3. Skär sedan upp lagom stora bitar mandelmassa, platta ut till en liten cirkel och placera nougatkulan i mitten. Forma sedan mandelmassan runt om.

4. Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna.

5. Lägg bollarna på bakplåtsklädd form och låt stelna helt.

TIPS: Det går utmärkt att smaksätta dina Mozartkulor. Förslag är att blanda ner rivet citrusskal, finhackade nötter eller varför inte några droppar mintessens i den smälta chokladen.

Testa även dessa ljuvliga mazariner >>

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!