instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Nu öppnar MXCO – Tortilleria, Taqueria och Cocktailbar

Av: Metro Mode

José Manuel Cruz Martinez öppnar MXCO med eget maizmjöl, handgjorda tortillas och en cocktail- och barmeny som sätter mezcal och tequila i främsta rummet. Restaurangen beskrivs som en helhetsupplevelse, både i mat, dryck och uttryck.

Foto: Stureplansgruppen

MXCO lägger stor vikt vid att använda de bästa råvarorna för att skapa autentisk mexikansk mat. Tortillan är hjärtat i en perfekt taco, därför importeras maiz från de mexikanska bönderna Edgar och Paco för att göra egen nixtamal och sedan låta tortillamaskinen jobba, under varje kväll och till varje gäst.

Foto: Stureplansgruppen

Kök i tre delar

Restaurangens kök är uppdelat i tre delar: en skaldjurs- och fiskstation med ceviche och cocktail, en snacks- och sidesdel för allt extra till bordet som guacamole gjord vid beställning samt en trompostation där kött till ett gäng olika pastor grillas på klassiska spettsnurror. “Vi kommer erbjuda allt från den bästa Quesabirrian till tre olika Pastor och förhoppningsvis lite nya smaker ni inte sett någon annanstans i stan,” berättar José.

Lokalen är inspirerad av en klassisk Mexico City-taqueria. Mer eller mindre varenda detalj är antingen specialdesignad för restaurangen eller importerad särskilt för restaurangen, ofta direkt från Mexico. Med en rå, charmigt stökig estetik, påminner interiören om de vibrerande miljöer som återfinns på Mexico Citys gator. Här kan du känna dig bekväm och stanna länge vid borden samt i baren.

MXCO öppnar den 26 september på Klarabergsviadukten 65. Ambitionen är att ge Stockholm en smak av Mexiko där alla är välkomna att njuta av god mat, livlig stämning och mexikansk gästfrihet.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår