Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

När är det dags att säga “jag älskar dig”? Här är undersökningen som visar hur nya par tänker

Du är superkär och befinner dig i en kärleksbubbla som du aldrig vill ska ta slut. Men när är det egentligen dags att säga “jag älskar dig”? En ny undersökning visar när det är vanligast att berätta saker i en ny parrelation!

Foto: Unsplash

Efter att ha tagit del av en undersökning från Mattress online, där 1 000 vuxna brittiska kvinnor och män har deltagit, kan vi äntligen avslöja hur lång tid det tar för ett par att bli så pass avslappnade att de berättar allt om sig själva. Hur lång tid tar det för män och kvinnor att säga “jag älskar dig”? Svaret är ungefär tre månader. En tredjedel av kvinnorna skulle också kunna berätta det mellan 1-3 månader. Men män är faktiskt extra benägna att uttrycka sina känslor. Det är nämligen två gånger mer troligt att mannen redan efter sju dagar skulle säga de tre magiska orden!

Pratar vi istället om det förflutna och tidigare förhållanden är det oftast något vi vill hålla oss för oss själva. Undersökningen visar att det var 50 procent av männen, efter 6–12 månader, som berättade om hur många älskare de tidigare har haft. Men bara 1 av 10 kvinnor kunde tänka sig göra detsamma. Det tar också längre tid för kvinnor att bli helt bekväma och exempelvis byta ut den snygga outfiten mot ett par mjukisbyxor i sin partners sällskap. Över hälften av männen ansåg att de kunde visa sina dåliga vanor och börja “klä ner sig” efter sex månader, men för kvinnorna var det bara en fjärdedel. Resultaten pekar också på att majoriteten av kvinnorna vill visa upp “ett felfritt” utseende upp till ett år i ett nytt förhållande.

Läs också: 10 saker du gjorde i början av förhållandet – men som du struntar i nu

Olikheter mellan kvinnor och män

Män dyker snabbare in i förhållanden och visar fortare upp sitt hela jag inom det första halvåret. Kvinnor väntar snarare upp till ett år med att visa sina mindre bra sidor och berätta om sitt förflutna. Å andra sidan berättar kvinnor snabbare vad de gillar och inte!

Undersökningen måste såklart tas med en nypa salt och alla förhållanden ser olika ut. Vi uppmuntrar till att gå på din magkänsla: tveka inte på att berätta vad du känner och tycker för din partner.

Här kan du ta del av hela undersökningen!

Källa: Elitedaily

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!