Nöje

12 saker att göra när du är hemma!

Jobbar du hemifrån som en säkerhetsåtgärd, eller är du till och med hemma i karantän, så kan det lätt bli långtråkigt. Nedan hittar du 12 saker att göra som både är avkopplande, inspirerande och ger dig ny energi inför framtida utmaningar. 

Foto: Unsplash

1. Läs böcker

Nu finns det verkligen tid för att krypa upp under filtar och försvinna in i böckernas värld. Låna från vänner, eller varför inte passa på att klicka hem en ny favorit under bokrean?

Läs också: 14 starka böcker av kvinnor du måste läsa under 2021

2. Laga nya maträtter

I vardagen är det lätt att man lagar samma maträtter då det inte alltid finns tid för att vara kreativ. Men nu finns det tid att experimentera i köket.

 

3. Baka från ett nytt recept

Baka ett spännande recept eller öva på ett mer avancerat recept som du länge velat lära dig.

4. Ha ett filmmarathon

Spendera en heldag i soffan framför dina favoritfilmer. Det släpps ständigt nya filmer så passa på att skriva upp en lista med filmer redan nu som du ännu inte hunnit se.

5. Kör en spa-dag hemma

Ta ett långt bad, skrubba hela kroppen och exfoliera ansiktet innan du lägger en mask. Så avslappnande och mysigt att ta hand om sig själv.

 

6. Rensa garderoben och sälj/skänk kläder du inte vill ha

Kanske har du inte riktigt haft tid att rensa ut din garderob. Passa på nu och släng ut sådant du inte längre använder och sälj eller skänk till välgörenhet.

 

7. Planera in en weekend inför framtiden

Nu har du gott om tid att surfa in på olika resesajter och läsa på om olika städer du vill besöka. Skapa en grupp på Facebook med de vänner du gärna tar med dig – och boka in en resa inför framtiden.

8. Sök nya jobb

Utnyttja tiden genom att uppdatera ditt CV och spana in spännande arbetsplatser som finns ute på marknaden. Söker de inte nya personer just nu går det lika bra att skicka in en spontanansökan.

9. Var kreativ och skapa något

Passa på att vara kreativ, det är lätt att vardagen annars kommer emellan. Sätt dig ner i lugn och ro och måla en tavla, skapa skulpturer i lera eller varför inte testa på att sy ett plagg?

10. Shoppa second hand online

Sellpy, Tradera och Blocket har alla mängder av vackra begagnade ting och kläder – kanske gör du riktigt härliga fynd.

11. Skriv upp 10 saker du vill uppleva kommande år

Nu har du mer tid för reflektion, så det är ett utmärkt tillfälle att fundera på vad du vill göra och förändra inför kommande år.

12. Lär dig något nytt via Youtube:s alla tutorials

Är det något du känner att du vill bli bättre på eller lära dig från grunden? Passa på att använda dig av Youtube:s alla tutorials. Som att bli bättre på att sminka dig, lära dig tapetsera eller hur man gör en klockren floss-dans rakt igenom.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!