Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Njut av lugn och ro! 16 saker att göra under julledigheten

November är snart slut och vi blickar framåt mot december månads julledighet i lugn och ro med nära och kära. För dig som är ledig ett tag har vi satt ihop en lista med 16 saker att göra, som både är avkopplande, inspirerande och ger dig ny energi inför det kommande året. 

Foto: Unsplash

1. Läs böcker

Nu finns det verkligen tid för att krypa upp under filtar och försvinna in i böckernas värld. Låna från vänner, eller varför inte passa på att klicka hem en ny favorit under mellandagsrean, eller redan nu under Black Week har Adlibris många erbjudanden.

2. Laga nya maträtter

I vardagen är det lätt att man lagar samma maträtter då det inte alltid finns tid för att vara kreativ. Men under julens ledighet finns det tid att experimentera i köket. Det kan dessutom kännas skönt efter alla julbord som du har ätit.

3. Spela spel med vänner och familj

Finns det något mysigare än att samlas och spela ett riktigt roligt spel? Nu har ni tid att bli riktigt grymma! Catan (214 kronor här) är ett roligt brädspel där du får poäng genom att bygga vägar, byar och städer och passar för 5-6 spelare. Ticket to ride (369 kronor här) är ett brädspel som tar er ut på en spännande resa genom Europa. För 2-5 spelare.

4. Vinterbada

Åk till havet eller en sjö och passa på att basta och avsluta med ett härligt vinterbad. Det är både bra för hälsan och själen att byta temperatur i kroppen.

5. Baka från ett nytt recept

Baka ett spännande julrecept eller öva på ett mer avancerat recept som du länge velat lära dig.

6. Ha ett filmmarathon

Stäng in dig hemma och spendera en hel dag i soffan framför dina favoritfilmer. Det släpps ständigt nya filmer så passa på att skriva upp en lista med filmer redan nu som du ännu inte hunnit se.

7. Kör en spa-dag hemma

Ta ett långt bad, skrubba hela kroppen och exfoliera ansiktet innan du lägger en mask. Så avslappnande och mysigt att ta hand om sig själv.

8. Åk till en stadsdel/stad nära där du aldrig varit 

Förmodligen har du hört om någon spännande stadsdel eller stad som du ännu inte hunnit besöka. Packa väskan och dra iväg en heldag och besök mysiga fik, trädgårdar och natur som du tidigare bara har hört om.

9. Rensa garderoben och sälj/skänk kläder du inte vill ha

Kanske har du inte riktigt haft tid att rensa ut din garderob. Passa på under ledigheten och släng ut sådant du inte längre använder och sälj eller skänk till välgörenhet.

10. Testa på en ny träningsform

Har du länge velat testa på Padel, ridning, klättring eller någon annan spännande sport har du chansen nu. Ta med en kompis eller partner och kanske hittar du en ny träningsform att utöva.

11. Planera in en weekend till våren

Under ledigheten har du gott om tid att surfa in på olika resesajter och läsa på om olika städer du vill besöka. Skapa en grupp på Facebook med de vänner du gärna tar med dig – och boka in en oförglömlig resa inför våren eller sommaren.

12. Sök nya jobb

Utnyttja ledigheten genom att uppdatera ditt CV och spana in spännande arbetsplatser som finns ute på marknaden. Söker de inte nya personer just nu går det lika bra att skicka in en spontanansökan.

13. Var kreativ och skapa något

Passa på att vara kreativ, det är lätt att vardagen annars kommer emellan. Sätt dig ner i lugn och ro och måla en tavla, skapa skulpturer i lera eller varför inte testa på att sy ett plagg?

14. Åk på loppis

Spana in vilka loppisar som ligger nära och spendera en dag på olika loppisar och gör riktigt härliga fynd. Allt från begagnade möbler, porslin och kläder.

15. Skriv upp 10 saker du vill uppleva kommande år

Julledigheten ger tid för reflektion och är ett utmärkt tillfälle att fundera på vad du vill göra och förändra inför kommande år.

16. Lär dig något nytt via Youtube:s alla tutorials

Är det något du känner att du vill bli bättre på eller lära dig från grunden? Passa på att använda dig av Youtube:s alla tutorials. Som att bli bättre på att sminka dig, lära dig tapetsera eller hur man gör en klockren floss-dans rakt igenom.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!