Nöje

Nu finns det en Barbie-docka med Downs syndrom

Den första Barbie-dockan med Downs syndrom har nu sett dagens ljus. “När jag såg dockan kände jag mig så rörd, och stolt”, skriver modellen Ellie Goldstein, som själv har Downs syndrom.

Leksaksföretaget Mattel har utformat dockan i samarbete med amerikanska National Down Syndrome Society (NDSS), allt för att säkerställa att dockan “på ett korrekt sätt representerar en person med Downs syndrom”.

Den nya dockan uppges ha “en rundare form, mindre öron och en platt näsbrygga, medan ögonen är mandelformade”, enligt brittiska Vogue.

Dessutom har dockans handflator en enda linje, en egenskap som ofta förknippas med personer som har Downs syndrom.

“Rörd och stolt”

Den brittiska modellen Ellie Goldstein, som själv har Downs syndrom, har fått äran att presentera dockan för världen. I ett inlägg på Instagram delar hon med sig av sina känslor kring den nya dockan:

“Jag är så glad att det nu finns Barbie-dockor med Downs syndrom. När jag såg dockan kände jag mig så rörd, och stolt. Det betyder mycket för mig att barn kan leka med dockan och lära sig att vi alla är olika”, skriver Goldstein.

Hon fortsätter: “Jag är stolt över att Barbie valde ut mig att visa dockan för världen. Mångfald är viktigt eftersom folk behöver se fler som jag där ute och inte gömma undan dem. Barbie kommer hjälpa till att åstadkomma detta.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!