Nöje

Ny bok avslöjar sexism i musikbranschen – Zara Larsson berättar om producentens övertramp

I boken “Ni måste flytta på er” av Annah Björk berättar flertalet kvinnliga artister om sexism i musikbranschen. En utav dem är Zara Larsson som berättar om ett middagsmöte där en 41 år äldre stjärnproducent började tafsa på henne.

Foto: Rex Shutterstock

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, släpps Annah Björks bok “Ni måste flytta på er”. Författaren har intervjuat flertalet kvinnliga artister som vittnar om sexism i musikbranschen. Zara Larsson är en av dem och i boken skildras ett middagsmöte som hon hade med en stjärnproducent. När mötet äger rum är Zara 18 år och skivbolagsdirektören 41 år äldre. Mannen säger åt Zara att sätta sig bredvid honom och senare under kvällen placerar han sin hand högt upp på Zaras lår och säger att hon har vuxit och inte längre ser ut som ett barn.

”Det är Zaras framtid som sitter bredvid, med handen alldeles för långt upp på hennes lår. Respekterad av alla, hyllad och med bekantskaper som Prince och Michael Jackson på cv:t. Han rör hennes hår och fångar upp det i en tofs. Han släpper ut det igen, och nuddar hennes nacke med fingertopparna när han för undan håret från hennes öra och lutar sig mot henne”, står det  i boken.

Producenten ska även ha frågat Zara vilket hotell hon bor på samt rumsnummer. Zara och hennes manager lämnar sedan restaurangen.

”Zara Larssons manager frågar hur hon (Zara reds.anm) mår, säger att hon inte tycker det såg helt okej ut där inne. Hon pressar samman läpparna, ser sig omkring, sänker rösten och lägger armen beskyddande om henne.”, skriver Annah Björk.

Zara Larsson anmälde händelsen. I boken vittnar även artister som Laleh, Robyn och Molly Sandén om deras erfarenheter av maktstrukturer i musikbranschen.

Källa: Expressen, Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!