Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny omfattande studie visar: Inbitna kaffedrickare lever längre

Glada nyheter så här inför helgfrukosten, som gärna får innehålla en kopp kaffe eller tre – om vi får bestämma. Kaffedrickare lever längre – visar ny omfattande forskning!

Två färska forsknings-studier gjorda i USA och Europa visar att kaffe påverkar livslängden – eller mer bestämt risken att ej dö i förtid på grund av stroke och hjärt- och magrelaterade sjukdomar. I den europeiska studien, gjord på över 520 000 personer i tio länder visade det sig att kaffedrickare hade 7 – 12 procent lägre risk att dö i förtid, skriver Svt Nyheter.

Vi har tidigare skrivit om 11 effekter som koffeinet har på din kropp. De nya studierna visade dock att det inte såg någon skillnad på de personer som drack vanligt kaffe gentemot de som drack koffeinfritt. Slutsatsen var därför att koffeinet inte var hjälten bakom hälsovinsten.

Har du, likt oss ofta ångest för att du dricker för många koppar kaffe varje dag, så kommer här ännu fler goda nyheter. Den amerikanska studien, gjord på ca 185 000 personer visade nämligen att ju fler koppar – ju lägre risk att dö i förtid.

Låter det för bra för att vara sant? Vi är beredd att hålla med! Men resultatet visade att de som drack fler än fyra koppar per dag hade hela 18 procents lägre risk att dö i förtid (jämfört med 7-12 procent på en kopp om dagen).

Studierna är publicerade i Annals of Internal Medicine.

Foto: Unsplash
Källa: Svt Nyheter & Annals of Internal Medicine

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!