Nöje

Undersökning: Här är åldern då du är absolut snyggast (och det är inte den vi tidigare trott)

Är du i 20- eller 30-årsåldern och börjar redan få åldersnoja? Lugn! Du behöver faktiskt inte vara rädd för att tappa ditt glow. En studie visar nämligen att de snyggaste kvinnorna är betydligt äldre.

reesewitherspoon-juliarobertsFoto: Matt Baron & Jen Lowery/SilverHub / REX

I undersökning från Boston University har man jämfört snittåldern på de kändisar som har blivit utsedda till “Världens vackraste” av magasinet People. I studien har man undersökt hur åldern på de vackraste kvinnorna har förändrats från 1990 fram till 2017. Det nya genomsnittet visar att åldern har höjts betydligt – från 33 till 39 år!

Skådespelarna Julia Roberts, 51 år, och Reese Witherspoon, 43 år, är två av de kvinnor som har gjort att snittåldern har höjts och resultatet visar även på en större mångfald bland de kvinnor som representeras. År 1990 var det bara en person med annan etnicitet, medan vi 2017 kan se 14 personer med olika bakgrund. Doktor Neelam Vashi, som arbetar vid Boston University School of Medicine, menar att medier genom alla år har lyft fram kriterier för vad skönhet består av.

– Genom vår undersökning av “Världens vackraste” i People Magazine har vi upptäckt att skönhetsstandarden har utvecklats när människor exponeras för nya kulturer och nya normer, säger han.

Nu är det dags att släppa åldersnojan och börja uppskatta din ålder!

Källa: SvD Perfect Guide

Läs också: Här är den otippade ålder då kvinnor känner sig sexigast

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!