Nöje

Nya julmusten? Nu lanseras en läsk som smakar skumtomte

Tröttnat på julmusten? Nu lanserar Vasa bryggeri en läsk som ska efterlikna skumtomte, en dryck som fått samma rosa färg och smak efter det klassiska julgodiset. 

skumtomte-lask-Foto: Unsplash/ Vasa bryggeri

Vasa bryggeri i Sundsvall lanserar varje år en ny dryck till julen och i år heter smaken Gammeldags skumtomte. En rosa läsk med smak av skumtomtar och jordgubb. Läsken kommer att lanseras den 22 oktober och kommer att finnas i flera av de stora butikskedjorna.

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet såhär lagom till att vintersäsongen kör igång. Det känns väldigt roligt och vi tror att den kommer uppskattas av många, säger Niclas Nilsson, VD på VASA Bryggeri.

Företaget är inte först med att skapa en dryck av den berömda tomten, Nocco lanserade en energidryck för två år sedan med just den smaken. Något som blev en riktig succé och gjorde att drycken dök upp även förra året. Vi får se om denna även blir en succé och kanske en riktig utmanare till julmusten.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!