Nöje

Opererar sig för att likna filtren – nu varnar läkare för det nya fenomenet “Snapchatdysmorfi”

Den nya plastiktrenden innebär att allt fler människor vill framstå som filtrerade versioner av sig själva. Nu varnar läkare för det nya fenomenet – “Snapchatdysmorfi”.

Foto: Instagram/ @khloekardashian

Med ständigt nya Snapchat-filter och andra fotoappar vill allt fler göra filtret till verklighet. I en artikel publicerad i forskningstidskriften JAMA Facial Plastic Surgery menar 55 procent av plastikkirurgerna att de har haft patienter som vill göra operationer för att kunna se bättre ut på sina selfies. Läkarna tror att man kan utveckla dysmorfofobi (BDD), något som gör att en person oroar sig och lägger ner ovanligt mycket tid på sitt utseende. Kirurger menar att patienter nu istället kommer och visar upp bilder på dem själva med filter, istället för att visa bilder föreställande kändisar. Nu har det gått så långt att fenomenet har fått ett namn – “Snapchatdysmorfi”.

– Det är ett nytt fenomen som poppat upp, då patienter efterfrågar kirurgi för att få dem att framstå som filtrerade versioner av sig själva, berättar doktor Neelam Vashi, som är chef vid Boston University cosmetic and laser centre.

Källa: MåBra & Expressen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!