Nöje

Oprah Winfrey lämnar ViktVäktarna – använder läkemedel för att gå ner i vikt

I nästan ett decennium har Oprah Winfrey suttit i styrelsen för ViktVäktarna. Nu överger hon sin position – detta endast månader efter att det framkommit att hon använder sig av ett läkemedel för att gå ner i vikt.

Foto: Shutterstock

Det var i december förra året som programledaren Oprah Winfrey, 70, berättade för People att hon använder sig av en kombination av hälsosam kost, träning och läkemedel för att gå ner i vikt:

“Det faktum att det finns ett medicinskt godkänt recept för att hantera vikten och hålla mig friskare, under min livstid, känns som en lättnad, som förlösning, som en gåva, och inte något att gömma sig bakom och återigen bli förlöjligad för. Jag är helt klar med att bli skambelagd av andra människor och särskilt mig själv”, sa hon.

Lämnar ViktVäktarna efter nära tio år

Nu har det framkommit att Winfrey inte längre kommer sitta i ViktVäktarnas styrelse, där hon varit med i nästan tio år. Enligt ett uttalande utfärdat av Viktväktarna förra veckan kommer hon inte ställa upp för omval vid bolagets årsmöte för aktieägare i maj:

“Jag ser fram emot att fortsätta att ge råd och samarbeta med ViktVäktarna och VD Sima Sistani för att lyfta samtalet kring att erkänna fetma som ett kroniskt tillstånd, arbeta för att minska stigmatisering och förespråka jämlikhet i hälsa”, säger Winfrey i uttalandet.

Winfrey har inte specificerat vilket läkemedel hon använder sig av för att gå ner i vikt, men hon är en av de kändisar som under senare tid har figurerat i spekulationer om personer som tros ha använt sig av diabetsemedicinen Ozempic för viktnedgång. Andra kändisar som sägs ha använt sig av läkemedlet är Kelly Osbourne, Kylie Jenner och Jessica Simpson.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!