Nöje

Oprahs senaste satsning – dokumentärer som lyfter sexuella trakasserier och psykisk ohälsa

Powerkvinnan Oprah Winfrey gör en storsatsning med Apple TV Plus som lanseras i höst. Två dokumentärer samt en bokklubb är på gång.

oprah-winfreyFoto: Stephen Lam/TT

Just nu har karriärkvinnan Oprah flera storsatsningar på gång med Apple, bland annat en bokklubb och två dokumentärer. Hon menar att Apples plattform tillåter henne att göra det hon gör nu – fast på ett helt nytt sätt.

– Apple finns i en miljard fickor! Hela världen har dem i sina händer vilket innebär en stor möjlighet att göra påverkan, säger Oprah.

En av dokumentärerna, Toxic labor, kommer att handla om sexuella trakasserier, misshandel och överträdelser på arbetsplatsen. Den andra dokumentären, som fortfarande inte är namngiven, kommer att handla om psykisk ohälsa. Den kommer att ges ut i flera delar och kommer att behandla ämnen som depression, ångest, posttraumatisk stress, beroende, trauma och förlust.

– Om vi gör våra jobb rätt kommer vi ersätta skam och stigma med visdom, medkänsla och ärlighet, säger Oprah.

Hennes tredje projekt är en bokklubb som enligt Oprah själv ska bli den största, mest livfulla och stimulerande bokklubben på planeten. I bokklubben kommer Oprah samtala med författare – något som användarna kommer kunna ta del av.

Källa: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!