Nöje

Oscarsgalan: Så mycket mer hörs män än kvinnor i de prisade filmerna – enligt statistik

Jämställdhetsfrågor har aldrig varit i så stort fokus och senast på Oscars-galan delades nya filmpris ut. Men nu visar BBC en häpnadsväckande (men kanske inte så överraskande) statistik – män pratar betydligt mer än kvinnorna i de prisbelönta filmerna genom tiderna.

oscarsgalan-nicolekidmanFoto: Rob Latour & David Fisher/ REX

En ny undersökning från BBC visar att kvinnor är extremt underrepresenterade på bioduken. I studien har man använt sig av Bechdel-Wallance-testet för att undersöka framställningen av kvinnor i film och tittat på hur mycket kvinnor respektive män får komma till tals. Tabellen visar de karaktärer som talar mer än 100 ord i filmerna. Resultatet visar att män har en stor överrepresentation och att kvinnor talar häpnadsväckande lite i filmerna som har vunnit pris för bästa film.

Resultatet visar ännu en gång på en mansdominerad filmbransch. Och efter att ha tagit del av statistiken har vi bara en sak att säga – det är dags att berättelser med kvinnor också hyllas!

Här kan du se de vinnande filmerna i kategorin “Best picture” samt få en överblick över hur mycket kvinnor respektive män talar.

statistik-cnn

Källa: BBC

Läs också: Filmsajten IMDb F-märker filmer för att öka jämställdheten inom filmindustrin

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!