Nöje

Därför skippade Pamela Anderson sminket på modeveckan i Paris

Pamela Anderson blev en av modeveckan i Paris snackisar då hon valde att gå på flera visningar helt osminkad. Nu hyllas Baywatch-stjärnan för sin naturliga look.

Foto: Instagram @pamelaanderson

Modeveckan i Paris bjöd inte endast på alldeles färskt mode, utan även på en oväntad look från självaste Pamela Anderson. Skådespelerskan och modellen valde nämligen att frångå den glamourösa makeup som hon tidigare förknippats med för att istället satsa på ett helt bart ansikte.

Hyllas av Jamie Lee Curtis

En av de som älskade Andersons beslut att slopa sminket var skådespelerskan Jamie Lee Curtis. I ett inlägg på Instagram – som innehåller en bild på den osminkade Anderson – skriver hon:

“Den naturliga skönhets-revolutionen har officiellt börjat! Pamela Anderson mitt i modeveckan med så mycket press och poser, och den här kvinnan dök upp och tog plats utan något på sitt ansikte. Jag är så imponerad och golvad av denna modiga och rebelliska handling.”

Skådespelerskan fick medhåll av flera kändisar, däribland Selma Blair som skrev: “Älskar detta. Härlig självsäkerhet.”

Slutade med sminket när makeup-artisten dog

I en intervju med amerikanska Elle i augusti berättade Anderson att hon hade börjat gå ut utan smink när hennes makeup-artist Alexis Vogel gick bort i cancer 2019. Detta, i kombination med lanseringen av hennes självutlämnande memoarer och Netflix-dokumentären Pamela, a love story, gjorde att hon allt oftare valde bort smink.

“Jag lade märke till att många gjorde utförliga makeup-looks, och det är typiskt mig att gå mot strömmen och göra tvärtemot vad alla andra gör”, sa hon i intervjun. “Jag tror att vi alla börjar se lite konstiga ut när vi blir äldre. Och det är som om jag nästan skrattar åt mig själv när jag ser mig i spegeln. Jag tänker, ‘Wow, detta är verkligen… vad händer med mig?’ Det är en resa.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!