Nöje

9 anledningar till att vi älskar Nicola Coughlan i “Bridgerton”

I första scenen av Bridgerton utses Daphne Bridgerton till den mest åtråvärda unga kvinnan bland societeten i 1800-talets London. Men vi har våra ögon på en annan stjärna i serien – här är anledningarna till att Nicola Coughlan, som spelar Penelope, är vår absoluta favorit (eller ja, i alla fall på delad plats med The Duke of Hastings).

Foto: Netflix

Läs också: Här är de 5 mest streamade serierna på Netflix någonsin

1. Hon har underbar humor

Nicola Coughlan är från irländska Galway, en plats som de flesta känner till tack vare Ed Sheerans låt. Något hon absolut har tagit fasta på ibland, har hon berättat:

“Jag är definitivt en Galway Girl. Ibland ljuger jag och säger att Ed Sheeran skrev den låten om mig och ibland tror de på mig och då blir det riktigt stelt”.

2. Och dessutom snygg som få

Nej, superhöga håruppsättningar och stela klänningar med korsetter är inte det vi kommer att bära i vår (eller någonsin, hoppas vi) men Nicola Coughlan har en riktigt snygg stil i verkliga livet. Spana in hennes Instagram för mängder av inspo!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nicola Coughlan (@nicolacoughlan)

3. Hon har en underbar dialekt

Ja, vi är svaga för den underbara dialekten som stjärnan har när hon pratar, både i serien och i verkliga livet. Vem kan egentligen motstå den?

4. Men är inte rädd för att byta ut den

Innan Bridgerton var hon med i succéserien Derry Girls, där hon behövde ha en annan dialekt än sin Galway-variant. Här delar hon med sig av vilket skandalklipp som hon tränade på dialekten med – något som uppenbarligen fungerade eftersom hon fick rollen!

5. Hon använder sina kanaler till något bra

Nicola Coughlin postar roliga saker – men tar också sitt ansvar och delar med sig av viktiga budskap till sina följare. Tidigare har hon bland annat gått och knackat dörr för att övertyga folk om att rösta ja i Irlands  folkomröstning om att tillåta samkönade äktenskap.

Senast idag lyfte hon fram att 1,5 miljoner barn i Storbritannien lever i fattigdom och uppmanade folk att fortsätta uppmärksamma detta samt fotbollsstjärnan Marcus Rashfords initiativ för att se till att barn får ordentliga mål mat.

 

6. Penelope och Eloise visar hur svår och underbar vänskap kan vara

Inga relationer är alltid lätta, och så är fallet även för Penelope och Eloise (eller Peneloise som vi kallar dem nu). Nicola Coughlan och Claudia Jesse visar både de tuffa och härliga stunderna som kan uppstå mellan vänner – och vi älskar att de är vänner även på riktigt!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nicola Coughlan (@nicolacoughlan)

7. Och vi får även se hur svårt det är att vara olyckligt kär

Ni vet när alla ser hur förälskad man är i personen – utom personen i fråga? Det förkroppsligar Penelope i serien och det hugger till i hjärtat på oss lika mycket som när det hänt oss själva (nästan, i alla fall).

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nicola Coughlan (@nicolacoughlan)

8. Hon låter inte folk som upprätthåller dammiga ideal stå emotsagda

Tack och lov har vi till stor del passerat tiden då tidningar och modemagasin bedömer kvinnor utifrån deras kroppar – och när personer håller fast vid gamla kroppsideal är Nicola Coughlan inte sen med att säga ifrån.

 

9. Vi kan relatera till både henne och hennes roll i Bridgerton

Baserat på allt vi har sett med Nicola Coughlin så verkar hon vara en sån där person som man skulle vilja ha som kompis. Och även i sin roll som Penelope i Bridgerton framstår hon som mer relaterbar för oss – vi menar, få av oss kan väl identifiera oss med Daphne (spelad av Phoebe Dynevor) som utses till säsongens mest eftertraktade ungmö. Nej, då har vi absolut lättare för att identifiera oss med Penelope som är mer blyg och osäker inför sin första säsong på äktenskapsmarknaden i 1800-talets London.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av VRW Publicity (@vrwpublicity)

Källa: People

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!