Nöje

Penny Parnevik om sin pengaångest: “Alltid varit stressad”

Penny Parnevik är som bekant dotter till golflegendaren Jesper Parnevik – men det innebär inte att hon aldrig har oroat sig för pengar. “Jag har alltid varit väldigt stressad och jag tror att det är på grund av det min pappa har jobbat med”, säger hon i podden Empower Her.

Foto: Instagram @pennyparnevik

Penny Parnevik, 27, är inte endast en tv-personlighet, poddare och influencer, hon är dessutom en del av en av Sveriges mest namnkunniga familjer. Därför kom det nog som en överraskning för många när Penny nyligen avslöjade att hon känt en oro kring ekonomi sedan barndomen.

“Var inte medveten om vad man vann”

Det var när Penny Parnevik nyligen gästade podcasten Empower Her – med entreprenören och grundaren av varumärket Sanne Alexandra, Sanne Josefson – som hon öppnade upp om sin pengaångest:

“Det här kommer vara sjukt provocerande för folk att höra och då får det bara vara så. Jag har haft ekonomisk ångest hela livet. Och det låter jättekonstigt. Jag har alltid varit väldigt stressad och jag tror att det är på grund av det min pappa har jobbat med.”

Penny fortsätter med att medge att hennes pappa, golfproffset Jesper Parnevik visserligen inte tjänade småsummor under hennes barndom – enligt King magazine spelade han in nästan 16 miljoner dollar i prispengar under sin karriär – men att hon uppfattade diskussionerna kring finanser som stressande:

“Absolut att man pratar galna pengar men jag [såg] efter varje vecka hur de satt och var så här, ‘okej, om barnen ska följa med på den här resan, om Mia ska följa med /…/ så blir det så här många rum, de här rummen kostar så här mycket på den här golftävlingen, roomservice kostar så här mycket’. De har gått igenom alla sina kostnader, alltid, och det kanske inte var min mammas favoritdel men pappa gjorde det. Vi hörde de här konversationerna och så var jag kanske inte så medveten om vad man vann.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!