Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Popcorn – ett hälsosamt snacks?

Popcorn brukar ofta presenteras som ett av de nyttigare valen när det kommer till snacks. Men stämmer det verkligen? Vi reder ut hur det egentligen ligger till.

Foto: Pexels

Bland annat innehåller popcorn antioxidanten polyfenol som ska sänka kolesterolet och enligt vissa, till och med kan förhindra vissa typer av cancer. När du äter popcorn får du i dig vitamin A, vitamin K, kalcium, lutein, karaten, fosfor, magnesium och fiber. Det låter väl bra? Men det finns en liten hake, popcorn kan ätas på många olika sätt och de flesta väljer ju inte att äta dem helt naturella. Med andra ord, det finns bättre och sämre sätt att äta popcorn på.

Skiljer sig mycket mellan olika tillagningsmetoder

Det absolut nyttigaste alternativet är luftpoppade popcorn som poppats helt utan smör och olja. Det är kalorisnålt men samtidigt rikt på nyttigheterna vi listade ovan. Poppar du istället i kastrull med olivolja blir det mer kalorier, samtidigt som olivolja har många hälsofördelar. En riktig värsting (som vi älskar) är såklart biopopcornen. De innehåller bland annat mer mättat fett än övriga varianter, och betydligt mer kalorier. När det kommer till fredagsmysets micropopcorn skiljer det sig lite mellan märken, men de med smörsmak innehåller mer mättat fett. Nedan kan du se en lista över hur mycket kalorier olika typer av popcorn innehåller!

Kalorimängd i olika typer av popcorn

(Kalorimängden är beräknad på en portion på ca 28 gram.)

Luftpoppade popcorn – ca 31 kalorier

Kastrullpopcorn med olivolja – ca 55 kalorier

Bio-popcorn – ca 135 kalorier

Micropopcorn med smör – ca 122 kalorier

Micropopcorn utan smör – ca 113 kalorier

Läs även:

7 smarriga och kreativa popcornrecept.

Popcornsallad – här är receptet hela internet pratar om!

Chokladpops med havssalt – på 3 ingredienser!

Popcorn 2.0 är här – goda, nyttiga och billigare än dem du ätit hittills.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!