Nöje

Prins Harry talar ut i podcast – får britterna att rasa

I podcasten beskriver prinsen sin uppväxt som en bladning av “The Truman show” och ett zoo. Intervjun har väckt stor uppmärksamhet, och skapar motstridiga känslor hos den brittiska befolkningen.

Foto: Instagram @armchairexppod

När prins Harry än en gång öppnar upp sig om sin uppväxt i den brittiska kungafamiljen bryter han en mångårig tradition av tystnad och av att hålla saker inom familjen. I en intervju i podcasten “Armchair Expert” berättar prinsen om hur uppväxten bestått av olycka och lidande, och hur han präglades av moderns, prinsessan Dianas, bortgång.

Kolumnister rasar

Efter att prinsen började gå i terapi har det gett honom perspektiv, berättar han. Bland annat insåg han hur faderns olyckliga uppväxt påverkade hur han uppfostrade sina egna barn. Harry berättar hur han själv funderat över hur han ska göra för att kunna vara annorlunda mot sina egna barn.

Flera kolumnister i Storbritannien rasar nu över intervjun och även kungafamiljens rådgivare ska vara upprörda. Den outsagda kritiken mot drottningen får stor kritik när prins Harry bryter mot ett tydligt tabu i landet, att prata öppenhjärtigt om sina känslor.

Prinsens popularitet fortsätter sjunka

Enligt undersökningar som gjorts visade det sig att prinsens popularitet rasade efter intervjun med Oprah tidigare i år. 48 procent av britterna uppger att de har en negativ uppfattning om honom. Drottning Elisabeth, prins William och Katherine är däremot fortfarande mycket populära. Det visar tydligt hur britterna ser på sin kungafamilj. Att tala öppet om känslor och svårigheter verkar mötas av stort motstånd hos befolkningen.

Verkligheten bakom kulisserna

I intervjun, som är 90 minuter lång, kommer det fram att Harry redan som 20-åring insåg att han inte ville har ett jobb inom kungafamiljen. Delvis för att han sett hur hans mamma, prinsessan Diana, påverkats av det. Han menar att han har sett hur verkligheten bakom kulisserna har sett ut och att han inte vill vara en del av det.

Läs även:

Detta kommer Prins Harrys och Oprahs nya tv-program att handla om.

Källa: Svenska Dagbladet

Foto: Instagram @armchairexppod

Nästa bild

Foto: Instagram @armchairexppod

Nästa bild

Foto: Instagram @armchairexppod

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!