Nöje

Räkna ut hur stor miljöbov du är – med hjälp av ny app!

Vill du leva ett klimatsmart och hållbart liv? Ett första steg kan då vara appen Svalna som hjälper dig att hålla koll på din klimatpåverkan utifrån dina banktransaktioner.

Foto: Unsplash/Rex

Allt fler är intresserade av att leva mer hållbart. Och har du egentligen koll på hur pass mycket din livsstil påverkar klimatet? Nu ska appen Svalna hjälpa till att beräkna hur mycket dina val påverkar miljön.

– Vi vill sänka trösklarna, och få fler att prata om klimatet! Med hjälp av vår app kan fotbollslaget, kollegorna, familjen, kompisgänget eller grannarna utmana varandra, och spara tonvis av koldioxidutsläpp tillsammans, säger Svalnas grundare, klimatforskaren David Andersson i ett pressmeddelande.

Appen hjälper dig att utifrån ditt bankkonto hålla koll på din klimatpåverkan. Om du till exempel handlar någonting så som kläder eller en resa, räknar appen ut koldioxidbeloppen som köpet genererat.

– Många vill göra något åt sin klimatpåverkan, men vet inte var de ska börja, vad som är viktigast att ändra på och hur de kommer ner till en hållbar nivå. Appen erbjuder både en nulägesbild – och blir en coach till ett mer klimatsmart liv, där användaren får skräddarsydda tips och personlig feedback, säger David Andersson.

Källa: Café

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!