Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Rårakor med västerbottensost

Denna supersmarriga och krispiga potatisplätt går utmärkt att servera både som förrätt, lunch eller middag. Rårakan är en riktig klassiker som tillagas med få ingredienser och som passar både stora och små.

Foto: Foodlovermarket/recipetineats

Receptet hittar du nedan!

Fler recept med potatis hittar du här!

Rårakor med västerbottensost

Rårakor med västerbottensost

Du behöver: 

1 kilo potatis, fast

1 gul lök

smör till stekning

100 g riven västerbottensost

Salt och peppar

Lingonsylt, till servering

Gör så här: 

Skala och riv potatis och lök grovt. Lägg blandningen i en sil och pressa ut vätskan. Tillsätt salt och peppar efter smak.

Smält smöret i en stekpanna och lägg ner små klickar med potatis och lökblandning, platta till dem med en stekspade. Stek tills du har en frasig yta. Vänd!

Strö över den rivna osten!

Vill du lyxa till din råraka kan du servera med de klassika tillbehören som är löjrom, hackad rödlök och smetana.

Foto: recipetineats.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!