Raw ischoklad med mandelsmör
Ischoklad är mångas favorit på julbordet och här bjuder vi på ett gott recept på Raw ischoklad med mandelsmör!
Det är busenkelt att göra sin egen ischoklad och man kan smaksätta chokladen på flera olika sätt – i detta receptet används mandelsmör, men även pepparmintsolja, chili, apelsin eller lakritspulver är andra goda favoriter.
Ischoklad med mandelsmör
Du behöver:
3 dl smält kokosolja
1 msk rå kakao
1 msk mandelsmör
en nypa vaniljpulver
1 tsk valfri sötning
Gör så här: Rör ihop kokosolja med kakao, mandelsmör och vaniljpulver. Smaka av och tillsätt eventuellt lite sötning i form av honung, stevia eller agavesirap. Häll upp i små aluminiumformar eller en silikonform som använts i detta recept. Ställ in i frysen och låt stelna någon timme. Servera direkt från frysen när de är kalla.
Fritt från gluten, mejerier, raffinerat socker, ägg.