Nöje

Rebel Wilson blev sexuellt trakasserad av skådespelare som försökte förstöra hennes karriär

Skådespelerskan Rebel Wilson – aktuell med filmen “Senior Year” på Netflix – berättar i en intervju med People att hon tidigare i sin karriär blivit sexuellt trakasserad av en motspelare.

Foto: Instagram @rebelwilson

Det var när Rebel Wilson för ett antal år sedan medverkade i en film, vars titel hon väljer att inte nämna, som en av hennes motspelare kallade in henne på sitt rum, drog ned byxorna och sa till henne att utföra en oanständig handling framför hans kompisar.

“Det var hemskt och äckligt. Och beteendet efteråt – det här var före #MeToo – där de typ försökte förstöra mig och min karriär. Om det hade hänt efter #MeToo så kunde jag helt enkelt ha exponerat dem”, säger Wilson till People.

Dokumenterade händelsen

Wilson berättar att hon gjorde vad hon kunde, bland annat genom att se till att folk inom filmbranschen fick reda på personens beteende. När hon berättade om saken för sin agentur visade det sig att hon inte var den första som hade klagat på skådespelaren:

“Jag fick reda på att jag var som den fjärde personen som klagade på killen. Så äckligt beteende, men många kvinnor har haft det mycket värre än jag.”

Eftersom Wilson dessutom är utbildad jurist (hon studerade juridik vid University of New South Wales) så dokumenterade hon dessutom händelsen. Idag skulle hon dock ha gjort mer:

“Om det hände igen skulle jag förmodligen stå upp för mig själv ännu mer, helt enkelt på grund av det mod som andra kvinnor har visat och som därför hade gett mig möjligheten [att göra samma sak]”, säger hon.

Källa: People

Foto: People

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!