Frusen marängtårta med jordgubbar
En frusen marängtårta är det perfekta valet för varma sommardagar. Här hittar du receptet på sommarens smarrigaste tårta!
Krispig maräng, frusen fyllning och friska jordgubbar gör denna ljuvliga tårta till en riktig sommardröm. Servera på kalaset, studentskivan eller varför inte som en extra festlig fika? Receptet hittar du nedan.
Frusen marängtårta med jordgubbar
Ingredienser:
2 marängbottnar, 24 cm i diameter
3 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl Dansukker Florsocker
50 g daimkulor
3/4 dl chokladsås
1 1/2 liter (750 g) jordgubbar
Gör så här:
Lägg en marängbotten i en springform. Ringla över det mesta av chokladsåsen. Vispa grädden till fast skum tillsammans med florsockret. Vänd i crème fraichen och daimkulorna. Lägg gräddblandningen på bottnen och lägg på den andra bottnen. Ringla över resten av chokladsåsen. Ställ in i frysen i 5 timmar. Ta tårtan ur formen och låt stå 15 minuter innan den serveras. Servera med jordgubbarna till.
Fotograf: Dansukker