Grekisk pastasallad – den perfekta sommarmaten
En högt älskad klassiker till både lunch och middag är grekisk pastasallad med härlig fetaost, tzatziki och oliver. Spana in det härliga receptet nedan!
När värmen anländer i takt med sommaren föredrar många av oss lättare och mer svalkande mat än vanligt. Vad passar då bättre till både lunch och middag än en härlig pastasallad med grekiska influencer full av härlig fetaost, knapriga grönsaker och salta oliver? Spana in det härliga receptet nedan!
Grekisk pastasallad
Du behöver
250 ml körsbärstomater, halverade
50 ml dl kalamata oliver
1/2 rödlök
50 ml fetaost
1 dl tzatziki
1 gurka, hackad
4.5 dl kokt pasta valfritt
2 små kycklingbröst, skuren
2 msk färsk dill
Salt, peppar, oregano, vitlökspulver efter smak
Gör så här
Koka upp en kastrull med vatten och koka pastan enligt förpackning
Skär upp kyckling i små bitar och krydda med oregano, vitlökspulver, salt, peppar
Lägg kycklingen i en panna med lite olivolja och fräs tills den är helt genomstekt
I en stor skål kombinera kyckling, pasta, rödlök, gurka, tzatziki, dill, salt, fetaost, och körsbärstomater.
Du kan äta denna kall eller värma upp den i 30 sekunder för att göra den lite varm.
Njut!