instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Recept: Hasselnötsbröd

Av: Metro Mode

Här bjuder vi på recepter på Hanna Göranssons underbart goda hasselnötsbröd! Glutenfritt, Mejerifritt och raffinerat sockerfritt!

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Ingredienser:

1 dl hasselnötsmjöl

1 dl teffmjöl

1 dl valfria frön, jag hade solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

1 krm salt

1 tsk brödkryddor, kan uteslutas

2 dl valfri vegetabilisk mjölk

2 ägg*

1 msk smält kokosolja

Eventuellt boveteflingor att toppa med

Påläggsförslag:

Kokosolja (läs mer här)

Gurka, paprika, basilika, groddar

Örtsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200C.
  2. Blanda alla torra ingredienser till brödet. Ha därefter i mjölken, äggen och kokosoljan. Blanda väl till en stabbig smet.
  3. Häll upp smeten i en 1 1/2 liters brödform som antingen är smord eller med ett bakplåtspapper i. Toppa eventuellt med boveteflingor. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min.
  4. När brödet är färdigt ställer du det åt sidan för att svalna. Under tiden kan du förbereda gröten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ihop på medelvärme.

Smaklig måltid!

*Kan ersättas med chiaägg. 1 msk chiafrön blandat med 3 msk vatten = 1 hönsägg.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår