Klassiska chokladfondanter
Här kommer ett smaskigt recept på chokladfondant som ni måste testa! De blir sådär perfekta varje gång! En bra fondant ska ha fast yta, smaka väldigt mycket choklad och vara sådär lagom kladdiga i mitten så att det rinner ut lagom mycket.
Det här receptet är dessutom både enkelt och supersnabbt. Precis som vi vill ha det. Saker och ting ska inte vara för krångliga!
Klassiska chokladfondanter
Du behöver:
150 g mörk choklad
150 g smör
1 dl strösocker
4 ägg
2 äggula
4 msk vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite.
Vispa smör och socker.
Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.
Klicka ner smeten i smorda portionsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 min.
Servera med färska hallon och ev en kula glass!