Recept på biskvier – så gör du godaste minibiskvierna med smak av apelsin
Biskvier med smak av apelsin är perfekt att bjuda på till fikat eller som avslutning på en härlig middag. Nedan hittar du ett recept på minibiskvier med ljuvlig apelsintryffel och krämig mandelmassa.
Biskvier är en riktig klassiker och går att smaksätta och variera i all oändlighet. Nedan hittar du ett recept på biskvier i miniformat med smak av apelsin.
Apelsintryffelbiskvier
Du behöver:
150 g Mjölkchoklad, hackad
75 g Mörk choklad
5 msk Stösocker
2 Äggulor
1/2 dl Vispgrädde
1/2 Koncentrerad apelsinsaft
25 g Smör
Biskvibottnar:
125 g Mandelmassa
4 msk Strösocker
1 Äggvita
200 g Mörk Choklad
Gör så här:
Lägg chokladen i en skål. Blanda socker och äggula i en annan skål.
Koka upp grädde och apelsinsaft i en kastrull och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen.
Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min.
Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.
Biskvibottnar:
Sätt ugnen på 150°.
Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentlig
Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 12 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.
Montering:
Spritsa en klick apelsintryffel på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 min.
Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad.
Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.
Recept: Arla
Fotograf: Instagram @arlamat