Enkel och snabb Västerbottensostpizza
Västerbottensospizzan är perfekt att göra när man får spontant besök och behöver varken jäsa eller kräver särskilt mycket tid då botten är bakad på bakpulver.
Pizzan blir supersaftig när man breder på ett lager med creme fraiche på botten innan den skickas in i ugnen för gräddning och strör på västerbottenost. Du hittar receptet nedan.
Västerbottensostpizza
Pizzabotten:
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Fyllning:
Creme fraiche
2 klyftor vitlök
Västerbottenost
Gräslök
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.
2. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.
3. Bred ut creme fraiche på bottnarna och strö över finhackad vitlök och lite gräslök.
4. Toppa med västerbottenost och ytterligare lite gräslök på toppen.
5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Fotograf: Cassandra/Metro Mode