Nöje

Riche Fenix öppnar i höst på Götgatan i Stockholm

I höst öppnar Stureplansklassikern Riche systerkrogen Riche Fenix på Götgatan 40 på Södermalm. Riche Fenix kommer fungera som ett nav för kreativitet, och regelbundet bjuda in konstnärer, DJ’s och kreatörer för att skapa en levande mat- och kulturscen i området.

Foto: Pressbild

Svenska Brasserier öppnar sitt senaste projekt, och första restaurang på Södermalm, Riche Fenix i höst. Namnet är inspirerat av det historiska Apoteket Fenix som legat på adressen sedan början av 1800-talet.

Riche Birger Jarlsgatan får en lillasyster

Släktskapet med den klassiska moderrestaurangen Riche på Birger Jarlsgatan återfinns i detaljerna, men systerkonceptet Riche Fenix sticker ut hakan och adderar en spännande lekfullhet som utmanar det konventionella. Riche Fenix kommer att drivas av Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche och Teatergrillen.

“Att öppna en restaurang och bar på Söder är något jag drömt om att göra länge. Riche Fenix blir ett färgstarkt och lekfullt koncept som jag är oerhört stolt över. Jag och mitt team har tillåtit oss att sväva fritt och skapat något som vi själva verkligen tror på och tycker om. Min strävan är att Riche Fenix ska bli en plattform för en ny generation av kreativa förmågor inom mat, dryck, musik och konst. Vi vill skapa en favoritplats att återkomma till kväll efter kväll”, säger Matilda Jackson.

Kökschef blir William Carlström, som tidigare jobbat på bl.a. AIRA, Operakällaren och Punk Royale.

Foto: Pressbild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!