Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Rituals i julkalenderbråk med Roy Fares

Enligt Aftonbladet hotar skönhetsjätten Rituals med rättsliga åtgärder om konditorn Roy Fares inte slutar sälja sin julkalender. 

Foto: Eero Hannukainen, IBL Bildbyrå/ Instagram @royfares

Konditorn Roy Fares har i år tagit hjälp av en byrå som tillsammans med honom tagit fram en julkalender fylld av sötsaker. När hans bageri Mr Cake precis börjat sälja kalendern kom det ett mail från skönhetsjätten Rituals där de skriver att de vill att han ska sluta sälja kalendern.

Har anlitat jurister

Anledningen är att de anser att Roy Fares julkalender är för lik deras egen. “De ville att vi omedelbart skulle sluta sälja vår kalender och så har de hotat med att de ska stämma oss”, säger Roy Fares. Han har nu anlitat jurister som utreder frågan och för honom och hans företag skulle det innebära en förlust på 300 000- 400 000 kronor om han inte kan sälja kalendrarna. 

Är bestört, upprörd och ledsen

Roy Fares menar dock att skönhetsföretaget krävt att han genast slutar sälja kalendrarna online och att han har till 30 november att sluta sälja dem i bageriet. “Jag är mer bestört, upprörd, ledsen och besviken över Rituals hotfulla och aggressiva agerande. Det är snart jul och istället för att sprida julglädje så hotar de med advokater och stämningar om vi inte slutar sälja julkalendern”, säger han. 

Ta en titt på kalendrarna nedan och se vad du tycker!

Läs även:

Skönhetskalender 2021! 40 adventskalendrar vi drömmer om att öppna inför jul.

Ätbara adventskalendrar för julen 2021 – 34 favoriter med godis, lakrits, kaffe, te, popcorn och choklad.

45 adventskalendrar för barn julen 2021.

Källa: Aftonbladet

Rituals Adventskalender 2021

Nästa bild

Rituals Adventskalender 2020

Nästa bild

Mr Cake Adventskalender 2021

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!