Nöje

Romantiska resmål på Kanarieöarna

Kanarieöarna är en destination som kan erbjuda det mesta för en oförglömlig och romantisk upplevelse, med gott om aktiviteter som kan få kärleken att blomstra!

På Kanarieöarna kan ni promenera längs de vita sandstränderna, uppleva magisk natur längs vandringslederna, äta middag på Michelinrestauranger och njuta av soluppgången, för att bara nämna några saker.

Endast 6 timmar med flyg från Sverige

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren.

Här finns något för alla

Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer.

Läs även:

Kanarieöarna – vi listar de 10 bästa stränderna.

Här är popcorn-stranden på Kanarieöarna som gått viralt på sociala medier.

Corralejos sanddyner i Fuerteventura

Corralejos sanddyner i Fuerteventura

Corralejo naturpark är den ultimata platsen för att uppleva Fuerteventuras okonstlade skönhet. Området ligger längs öns nordöstliga kust intill orten Corralejo, där man kan avnjuta dagsfärsk fisk i den gamla stadsdelen efter en dag av surfing eller kitesurfing. Här finner man Kanarieöarnas största sanddyner längs det turkosa atlantiska havet. I den södra delen av naturparken möter de mjuka sanddynerna kontrasten av ett dramatiskt vulkanlandskap i rött och ockra.

Nästa bild
Den magiska fontänen i La Gomera

Den magiska fontänen i La Gomera

Med snirkliga vägar, lummiga grönområden, charmiga boenden och sin vänliga lokalbefolkning är den lilla ön La Gomera lätt att förlora sig i. Upplev höga berg och djupa dalar, svarta sandstränder och kristallklara vatten – La Gomera är ett naturligt paradis och hem till arter som inte återfinns någon annanstans, vilket gör ön till ett biosfärreservat.

En av de mest romantiska platserna på ön är vid den naturliga källan Epina i Garajonay National Park. Källvattnet sägs till och med ha den magiska egenskapen att få ens kärleksönskningar att gå i uppfyllelse.

Nästa bild
Se soluppgången på Teneriffa

Se soluppgången på Teneriffa

Att se solen gå upp över Teide är ett måste för den romantiktörstande. Teide har Spaniens högsta bergstopp, är världens tredje största vulkan och står med på UNESCO:s världsarvslista. Teneriffa har dessutom fem Michelinrestauranger med totalt sex stjärnor vilket gör ön till ett paradis för den gastronomiintresserade. Den tvåstjärniga restaurangen M.B på The Ritz-Carlton med kocken Erlantz Gorostiza i spetsen, är ett måste för den fulländade romantiska resan.

Nästa bild
Den perfekta kulissen för en romantisk middag på Lanzarote

Den perfekta kulissen för en romantisk middag på Lanzarote

En överraskningsmiddag vid den underjordiska sjön Jameos del Agua på Lanzarote är en svårslagen romantisk gest. Under 1960-talet började den Lanzarote-födda konstnären Cesar Manrique det bevaringsarbete som idag gör det vulkaniska grottsystemet till ett unikt, natur- och kulturbesöksmål på ön. Numera finns både en restaurang, bar och möteslokal integrerat som en del av grottan.För den som söker en romantisk övernattning på Lanzarote rekommenderas Lani’s Suites Deluxe, som röstats fram till det bästa och mest romantiska hotell av TripAdvisor:s medlemmar.

Nästa bild
Bada i naturliga pooler på El Hierro

Bada i naturliga pooler på El Hierro

Charco Azul på El Hierro är en av de mest spektakulära badplatserna på hela Kanarieöarna och har kommit till genom att havsvatten samlats i naturliga lavaformationer. Dessa turkosa pooler är den perfekta romantiska tillflykten för de par som söker avslappning i sällskap av en vacker havsutsikt.

Nästa bild
Barfotabröllop på La Graciosa

Barfotabröllop på La Graciosa

Under sensommaren nalkas bröllopsplanering och många letar efter den ultimata vigselplatsen. För en lite mer avslappnad stämning är stillsamma La Graciosa ett bra alternativ. Ön är bebodd av knappt 700 invånare och här omges man av orörd natur, vita sandstränder och turkost vatten. Inte undra på att såväl nationella som internationella kändisar har valt att gifta sig på ön.

Foto: Instagram @visitlagraciosa

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!