Nöje

Så blir kompisresan den bästa – 5 saker att checka av innan ni packar väskan!

Är en kompisresa inräknade i dina sommarplaner i år? Här är punkterna att checka av innan du packar väskan – allt för att resan ska bli den absolut bästa!
Foto: Pexels 

1. Likheter och olikheter
Reser du med nya vänner eller någon du känner väl? Glöm inte att tänka på hur ni fungerar när ni är tillsammans, hur är kompisen i sociala sammanhang, hur ser mat- och sovvanorna ut? Är vännen impulsiv eller föredrar planering? På vilka sätt är ni lika och olika?

2. Prata om förväntningar och prioriteringar
En av de viktigaste frågorna att ställa sig är: Vad vill ni få ut av resan? Vill ni festa, är ni intresserade av kulturen eller är ute efter en blandning? Ofta vill man göra allt, men ibland hinner man inte. Prata om vad ni prioriterar högst och vad som är resans “måste”!

3. Diskutera resans budget
Ni kanske redan har betalt resan, men glöm inte att det tillkommer mycket extrakostnader såsom utflykter, taxiresor och mat. Prata innan och bestäm hur ni har tänkt göra med allt, ska ni till exempel äta ute eller laga egen mat?

4. Vilka roller tar ni?
Prata om vilka roller ni föredrar att ha på resan. Gillar någon att vara “reseledaren” eller vill en av er bara glida med? Har ni snackat om detta kommer ni garanterat slippa onödiga diskussioner.

5. Acceptera egentid
Alla har olika behov av att vara ensamma. Behöver någon av er en stund för er själva – ta den! Att ge varandra utrymme och egentid kommer göra att ni får en roligare resa!

Läs också: 13 vanliga saker vi oroar oss över utomlands

Källa: Femina

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!