Så enkelt gör du din egen ramslökspesto!
Publicerad den 6 maj 2021 av Metro Mode
I april och maj är det hög tid att ge sig ut att plocka delikatessen ramslök även kallat “det gröna guldet“. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig 2010, hade de nässel och ramslökssås på meny och ramslöken har sedan länge varit många kockars favorit.

Ramslökspesto är ett perfekt tillbehör till grillat eller pasta. Den påminner i smaken om gräslök så om du inte har tillgång till ramslök fungerar det toppen att ersätta det med gräslök och lite vitlök för att få ungefär samma smak.
Nedan tipsar vi om ett supergott och enkelt recept på ramslökspesto.
Läs även:
Ätbart ogräs och vilda växter – 8 gröna tips att plocka till middagen
- Landleyskök
Ramslökspesto!
Du behöver: För ca 1,5 dl 50g pinjenötter 15 blad ramslök 70g ost ex Västerbotten eller parmesan 1 dl kallpressad olivolja salt, peppar Gör så här: Rosta pinjenötterna i en torr panna så de får fin färg. Grovhacka ramslöksbladen och osten och ha ner i en mixer. Slå på oljan och kör till en grynig smet. Späd eventuellt med mer olja om den är torr. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl! Recept: Landleyskök