Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så enkelt gör du din egen ramslökspesto!

I april och maj är det hög tid att ge sig ut att plocka delikatessen ramslök även kallat “det gröna guldet“. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig 2010, hade de nässel och ramslökssås på meny och ramslöken har sedan länge varit många kockars favorit.

Foto: Landleys Kök

Ramslökspesto är ett perfekt tillbehör till grillat eller pasta. Den påminner i smaken om gräslök så om du inte har tillgång till ramslök fungerar det toppen att ersätta det med gräslök och lite vitlök för att få ungefär samma smak.

Nedan tipsar vi om ett supergott och enkelt recept på ramslökspesto.

Läs även:

Ätbart ogräs och vilda växter – 8 gröna tips att plocka till middagen

Ramslökspesto!

Ramslökspesto!

Du behöver:

För ca 1,5 dl

50g pinjenötter
15 blad ramslök
70g ost ex Västerbotten eller parmesan
1 dl kallpressad olivolja
salt, peppar

Gör så här: 

Rosta pinjenötterna i en torr panna så de får fin färg.

Grovhacka ramslöksbladen och osten och ha ner i en mixer.

Slå på oljan och kör till en grynig smet. Späd eventuellt med mer olja om den är torr. Smaka av med salt och peppar.

Förvara i kyl!

Recept:  Landleyskök

Foto: Landleyskök

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!