Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Så fixar du den perfekta Oscarsgalan – i ditt eget vardagsrum

Finns det något vi längtar efter mer än fest och skoj tillsammans med massa vänner? Vi får vänta ett tag till, men så länge finns det faktiskt saker man kan göra för att lindra saknaden. Varför inte anordna en egen Oscarsgala i vardagsrummet?

Foto: @ladygaga, unsplash

Vi på Metro Mode tror helt på att man ska unna sig att göra sig fin, eller det man själv mår bra av, nu under pandemin. Arbetar man hemma kan det faktiskt hjälpa att ta på sig ett par extra snygga byxor på morgonen eller måla naglarna, trots att man knappt träffar folk. I år har Oscarsgalan blivit framflyttad två månader, och snart är det dags. Vi föreslår att du tar tillfället i akt och anordnar din helt egna gala tillsammans med dina närmsta!

Pynta och klä upp er

Som första steg behöver lägenheten eller huset fixas till lite grann. Häng upp girlanger, ballonger eller annat som känns festligt. Fixa en härlig trerätters som du lägger lite extra krut på, även om ni bara är två eller kanske tre. Varför inte inspireras av den här nyårsmenyn och kanske byta ut saffran mot någon mer vårig smak? Bunkra upp med snacks och god dryck!

Ta gärna i från tårna och klä upp er i vad som passar en gala. Kanske frack och långklänning? Sätt upp håret i en snygg frisyr och sminka dig extra festligt!

Inför galan

Anordna filmkvällar med dina närmsta och uppdatera er på de nominerade filmerna i år. Spana in storfavoriten “Mank”, av David Fincher som leder med tio nomineringar eller Golden Globe-vinnaren “Nomadland” som utmanar i sex kategorier. Övriga filmer att kolla in är bland annat “En runda till”, “The Father”, “Judas and the Black Messiah” eller “Promising Young Woman.” Håll dig uppdaterad över vilka filmer som är nominerade i vilka kategorier så blir det extra spännande att följa galan sedan! Du kan också enkelt göra ett quiz där ni alla får gissa på vilka filmer som kammar hem vinsterna. Glöm inte att köpa ett pris till vinnaren bara!

Här kan du se Oscarsgalan

Galan hålls på Dolby Theatre i Los Angeles och det kommer att ske ett visst fysiskt deltagande av de nominerade. På grund av pandemin är galan framflyttad två månader och det innebär också att de nominerade filmerna haft längre tid på sig att bli nominerade. Galan sänds live den 25 april i TV4, TV4 Play och på C More.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!