Nöje

Så förverkligar du dina nyårslöften

Nyår står för dörren och många passar på att lägga planer för det kommande året och eventuella livsstilsförändringar. Det svåra är dock inte att komma på nyårslöften, det svåra är att hålla dem! Nedan delar vi våra bästa tips för att göra nyårslöften till verklighet.

Foto: Unsplash

Nyårslöften är lika lätta att komma på som att bryta. Oftast håller de ett par veckor innan de rinner ut i sanden, det syns inte minst på gymkedjornas besöksstatistik som brukar skjuta i höjden under just januari månad. Det finns dock några knep du kan ta till om du vill hålla dina nya löften året ut.

Så håller du dina nyårslöften

  • Sätt upp realistiska mål

En viktig förutsättning för att kunna hålla ett nyårslöfte är att målsättningen är realistisk. Sätt rimliga mål för dig själv, och tänk hellre att du kan utveckla målen ju längre du håller på.

  • Var specifik

Gå in i detalj när det gäller dina löften. Istället för att tänka “jag ska börja träna”, skriv ner specifikt vad du ska träna, vad du vill uppnå, hur och när du ska göra det.

  • Börja stegvis och skapa delmål

Börja hellre lite försiktigt istället för att gå för hårt ut med en gång. Skapa delmål och förhåll dig till rimliga och långsiktiga tidsramar.

  • Tänk på målen ur ett långt perspektiv

Sluta tänk “quick-fix” och låt dina nyårslöften istället bli långvariga livsstilsförändringar. Genom att etablera dessa stegvis och tänka ur ett långt och hållbart perspektiv blir det mycket lättare att hålla dina löften.

  • Motivera dig själv genom belöning

Glöm inte att motivera dig själv och belöna dig själv när du gör framsteg. Hitta vad just din morot är och lägg in det som en del i dina målsättningar.

  • Tänk positivt

Låt inte negativiteten bli en del av din motivation! Försök istället peppa dig själv med positiv förstärkning. Låt även dina målbilder laddas med positivitet så blir vägen dit betydligt roligare!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!