Nöje

Så ofta har de lyckligaste paren sex (mer sällan än du tror)!

Tror du att mycket hett sex är ett tecken på en lycklig och välmående relation så får du börja tänka om. I alla fall enligt en ny studie publicerad av Happify. 

lyckliga-par-vanor-sex Foto: Unsplash

Enligt studien hade de lyckligaste paren sex i genomsnitt en gång i veckan. Låter det lite? Inte alls menar psykologerna som granskat resultaten.

“Forskning visar att kvalité går före kvantitet. Mycket sex kan påverka kvalité och njutning”, säger Acacia Parks, en av psykologerna bakom studien, till Glamour.

Parks menar att det även är positivt för relationen att mysa till det ordentligt efter sexet. Det finns nämligen studier som visar att par som gosar efter sex är nöjdare i sina relationer.

“Det finns massor med hälsofördelar med sex, där bland sänkt blodtryck, minskat risk för hjärt- och kärlsjukdomar, bättre sömnkvalitet och bättre immunförsvar. Det kan även dämpa kroniska smärtor”, förklarar Parks.

En rätt så otippad sak som den nya studien visade var att män tycker det är viktigare med kramar och pussar än vad kvinnor i långvariga relationer gör.

Källa: Expressens Omtalat

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!