Nöje

Sarah Dawn Finer i tårar om förlossningsvården – “min son hade inte levt om de inte hade gjort de besluten de gjorde”

Sarah Dawn Finer hade svårt att hålla tårarna inne när hon och programledaren Jenny Alversjö pratade om förlossningsvården i Nyhetsmorgon.

Foto: Skärmdump tv4/Instagram @sdfinerofficial

Under söndagsmorgonen var Sarah Dawn Finer gäst i TV4:s Nyhetsmorgon där hon berättade om sina två dramatiska förlossningar. Förlossningsvården har varit hett omdiskuterad den senaste tiden och Sarah Dawn Finer bröt ihop i tårar när hon berättade om oron över att inte få plats när hon skulle föda för fyra år sedan. Förlossningen var svår och hon tror att både hon och dottern hade riskerat att dö om hon fött i ett annat land.

Föddes utan hjärtslag och andetag

När Dawn Finer berättar om sin senaste förlossning, när sonen i våras föddes utan hjärtslag och andetag, berättar hon om barnmorskan som sprang till akutrummet och såg till att han överlevde. “Att hennes förutsättning på hennes jobb inte är att hon ska kunna rädda mitt liv eller min sons liv för att hon har för mycket att göra, hon är för underbetald, hon måste stå och skrika för rätten att göra sitt jobb värdigt. Det är under all kritik i Sverige”, säger hon i programmet. Även Jenny Alvesjö har svårt att stå emot tårarna i programmet. “Min son hade inte levt om de inte hade gjort de besluten de gjorde”, säger Sarah om barnmorskorna.

Läs även:

Förlossningskrisen i Stockholm – massuppsägning bland barnmorskor

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!