Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Servera sillen i en magisk matjesilltårta på midsommar

Midsommar väntar runt hörnet och nu räknar vi ner dagarna till årets somrigaste tillställning. Lunchen håller vi enkel men traditionsenlig bestående av sill, serverad i en gräddig tårta. Den här varianten kommer definitivt bli populär bland gästerna och är både enkel, snabb och galet god.

Foto: ICA/Metro Mode

Glad midsommar önskar vi på Metro Mode.

Se det goda receptet nedan!

Läs även:

Fem roliga lekar till midsommarfirandet.

Vegetarisk sill: 4 recept på aubergine-sill till midsommarbuffén.

Blommiga klänningar – fina modeller för sommarens alla tillfällen!

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Du behöver:

Botten:

300 g kavring (eller liknande mörkt bröd)

100 g smält smör

Matjessillröra:

3 gelatinblad

2 burkar matjessill

3 msk sillspad

5 dl gräddfil

1 rödlök

2 finhackade kokta ägg

3-4 cm klippt gräslök

Garnering:

Finhackad färskpotatis, kokta ägg eller grönt som örter, ruccola eller gräslök.

Gör så här:

Smula sönder brödet och smält smöret. Blanda ner smöret och mixa samman.

Smöra form eller klä med bakplåtspapper och tryck ner botten i formen. Ställ i kylen i ca 10 minuter.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter och koka samtidigt upp sillspadet på svag värme i kastrull.

Finhacka löken, sillen och ägget och rör ihop med gräddfilen.

Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrull med sillspadet så de får smälta.

Blanda ner det smälta gelatinet, lite i taget i sillröran.

Häll slutligen ner röran i formen.

Låt stelna i kylen i minst 2-3 timmar.

Dekorera med gräslök eller ruccola.  Strö över lite chiliflakes för extra sting.

 

Foto: Metro Mode

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!