Servera sillen i en magisk matjesilltårta på midsommar
Publicerad den 12 juni 2021 av Metro Mode
Midsommar väntar runt hörnet och nu räknar vi ner dagarna till årets somrigaste tillställning. Lunchen håller vi enkel men traditionsenlig bestående av sill, serverad i en gräddig tårta. Den här varianten kommer definitivt bli populär bland gästerna och är både enkel, snabb och galet god.

Glad midsommar önskar vi på Metro Mode.
Se det goda receptet nedan!
Läs även:
Vegetarisk sill: 4 recept på aubergine-sill till midsommarbuffén.
Blommiga klänningar – fina modeller för sommarens alla tillfällen!
- Metro Mode
Matjesilltårta
Du behöver: Botten: 300 g kavring (eller liknande mörkt bröd) 100 g smält smör Matjessillröra: 3 gelatinblad 2 burkar matjessill 3 msk sillspad 5 dl gräddfil 1 rödlök 2 finhackade kokta ägg 3-4 cm klippt gräslök Garnering: Finhackad färskpotatis, kokta ägg eller grönt som örter, ruccola eller gräslök. Gör så här: Smula sönder brödet och smält smöret. Blanda ner smöret och mixa samman. Smöra form eller klä med bakplåtspapper och tryck ner botten i formen. Ställ i kylen i ca 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter och koka samtidigt upp sillspadet på svag värme i kastrull. Finhacka löken, sillen och ägget och rör ihop med gräddfilen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrull med sillspadet så de får smälta. Blanda ner det smälta gelatinet, lite i taget i sillröran. Häll slutligen ner röran i formen. Låt stelna i kylen i minst 2-3 timmar. Dekorera med gräslök eller ruccola. Strö över lite chiliflakes för extra sting.