Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Handmaid’s Tale-skådespelarna om abortlagarna: “USA är inte Gilead – det här är på riktigt”

Världen har reagerat på de strikta abortlagarna som antagits i flera amerikanska delstater – många har jämfört dem med en värld så som den i dystopiska serien The Handmaid’s Tale. Seriens skådespelare delar med sig av sin syn på resultatet av de skärpta lagarna i ett starkt klipp.Foto: Hulu & Harper’s Bazaar/Planned Parenthood

“Det här är inte Gilead, det är inte The Handmaid’s Tale. Det är inte en bok, det är inte en tv-serie. Det här är USA, det är vår verklighet”. Så inleds klippet med Elisabeth Moss, Samira Wiley, Ann Dowd, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Max Minghella och Bradley Whitford från The Handmaid’s Tale, serien som utspelar sig i en dystopisk framtid i landet Gilead där kvinnor tvingas in i ett sexuellt slaveri och barnafödande i statens tjänst.

Sedan flertalet amerikanska delstater skärpte sina abortlagar 2019 har Facebook, Instagram och andra sociala kanaler svämmat över av jämförelser mellan USA och seriens handling. I klippet beskrivs restriktionerna som införts som en “attack” mot reproduktivvården:

“Att förneka kvinnor tillgången till säkra, legala aborter är farligt och dödligt”, säger skådespelarna. “Att förbjuda aborter kommer inte att stoppa aborterna. Att förbjuda aborter kommer bara att stoppa de säkra, legala aborterna”. Klippet är gjort i ett samarbete mellan Planned Parenthood och Harper’s Bazaar.

Du kan se hela klippet här!

Källa: Huffpost.com

Läs också: “Gör som jag och vägra ha sex” – kändisarnas reaktioner efter den nya strikta abortlagen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!