Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Smakar och ser ut som kött – här är alla ställen där du kan äta den hajpade vegan-burgaren

Den senaste tiden har flera restauranger börjat servera en vegetarisk hamburgare som ska se ut och smaka som kött. Här har vi samlat alla ställen där du kan äta den spännande burgaren. 

beyond-burger-coop-max-vaxtbaserat-phils-scandic-puffFoto: Scandic/Phil’s burger

2017 skapades “Impossible burger” I USA, en hamburgare som smakar och ser ut som kött. Den blev snabbt en stor snackis runt om i världen och flera andra företag började skapa sina egna varianter. Originalburgaren, Impossible burger finns fortfarande bara i USA men i Sverige finns det liknande varianter att få tag på, både på restaurang och i butik.

Burger King

Burger King

Burger King har skapat en helt växtbaserad burgare som fått namnet Unbelievable Whopper. Sverige är första landet i Europa som får den nya burgaren på menyn. Burgaren serveras med grönsaker, ketchup och majonnäs så den är dock inte vegansk. Växtbaserade burgaren kommer att finnas på utvalda restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nästa bild
Phil's burger

Phil's burger

Phil’s burger var den första restaurangen i Skandinavien som började servera “Beyond burger”. En burgare som bland annat består av ärtprotein. Hamburgaren serveras med cheddarost, lök, pickles, senap, ketchup och Phil’s majonnäs.

Nästa bild
Max

Max

I tre år har Max jobbat på att ta fram en helt växtbaserad burgare och resultatet blev Delifresh plant beef. Du kan byta ut köttet till den nya “biffen” i alla Maxs Grand deluxe burgare. De har även lanserat en ny lakto-ovo vegetarisk burgare vid namn Grand deluxe delifresh signature. Burgaren är gjord på vete- och sojaprotein.

Vi på Metro Mode har smakat burgaren och vi tyckte den var oväntad god. Som vegetarian måste man hela tiden påminna sig själv om att det inte är kött man äter. Lite läskigt dock att “köttet” är rosa.

Nästa bild
Scandic

Scandic

Scandic har även dem börjat servera Beyond burger. Deras hamburgare är helt vegansk och serveras med vegansk ost, vegansk chimichurrimajonnäs, krispig sallad, tomat och syrad rödlök. Den finns på alla svenska och finska hotell (förutom Seurahuone)

Nästa bild
Coop

Coop

Om du inte vill äta Beyond burger på restaurang så kommer den att finnas att köpa hos Coop från och med vecka 22. Den kommer att kosta 64,95 kronor och innehålla två burgare.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!