Nöje

Sommarens trendigaste proseccodrinkar

För den som vill briljera som bartender i sommar har nu Brasserie Vau De ville tagit fram sommarens trendigaste proseccodrinkar. Spana in recepten nedan!

Foto: Freixenet och Vau de Ville

Med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas har Brasserie Vau De ville nu tagit fram fyra trendiga drinkar som gör dig till en stjärna bakom bardisken i sommar! En ekologisk prosecco av högsta kvalitet som bas förhöjer smakupplevelsen ännu mer. Drinkarna är framtagna av barchef Oscar Claros med ambitionen att överraska med vackra, smakrika och kreativa drinkar som talar en fängslande historia.

Drinkarna hakar bland annat på matchatrenden med en blomstrande proseccodrink med en rebellisk smak av viol och citrus. O Sole Mio är en fruktig drink med italiensk touch, döpt efter den napolitanska sången från 1898. La Vie En Rose, med smak av rabarber och citrusfrukter är en hyllning till Edith Piaf och Freixenet Spritz är en sötsur drink med inslag av grillat päron, äpple och citrus. Den serveras även mycket kreativt i en liten kundvagn.

Läs även:

Rabarber Margarita – så gör du sommarens godaste drink.

Aperol Spritz – Sommarens godaste och enklaste drink.

Sommarens fräschaste drinktillbehör – så gör du din egen rabarbertonic.

Fixa sommarens finaste drinkar med rosa gin!

Tre våriga Proseccodrinkar du måste testa!

O Sole Mio

O Sole Mio

Ingredienser:
4 cl ljus rom infuserad med mandlar
2 bananer
3 cl saltad karamell sirap
3 cl Tepache (eller ananas juice)
2,5 ml citronsyra (eller 2.5 cl citron juice)
Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)

Ingredienser salt karamell och banansirap (finns även färdigt att köpa i livsmedelsbutiker):
1 dl vatten
2 dl socker
100 g smör, rumsvarmt
1 dl grädde
1-2 tsk havssalt
2 bananer

Gör så här: Blanda 100 g mandlar med 1 liter rom och 20 g socker i en mixer, låt stå i minst 60 minuter. Koka upp ett sockerlag tills den är bärnstensfärgad, ta bort kastrullen från värmen och addera grädde, smör, salt och muddlad bananer (det vill säga krossa försiktigt) och rör runt under tiden. Tillsätt därefter alla ingredienserna i en shaker (förutom prosecco) och skaka väl. Sila drycken i ett glas fyllt med is och toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

Nästa bild
Coup d'etat

Coup d'etat

Coup d’etat kommer från det franska ordet för statskupp och drinken är precis som namnet ett “statement”. Insvept i matchapulver och med smaker av viol, prosecco och citrus.

Ingredienser:
2 cl Viollikör
2 cl Italicus
2 cl St. Germain
2 cl limejuice
Freixenet Prosecco D.O.C Organic
Grön matcha

Gör så här: Blanda viollikör, St. Germain, Italicus och limejuice i en shaker. Skaka väl och sila av i
ett rimmat glas rullad med gröna matcha och toppa därefter med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

Nästa bild
La Vie En Rose

La Vie En Rose

Edith Piaf var en av 1900-talets mest kända sångare, La Vie En Rose är drinken inspirerad av henne med islag av citrus, grapefrukt och ananas samt rosenblad och rabarber.

Ingredienser:
4 cl Pink gin
2 cl Grapefruit juice
2 cl Limejuice
2 cl Ananas cordial
Freixenet Prosecco D.O.C Organic
Silverfärgat dekorationspulver, kan köpas från Mill & Mortar Cake Stuff

Gör så här: Blanda 5 dl av ananasjuice tillsammans med 5 dl socker. Koka upp till dess att sockret löses upp. Häll därefter upp och ställ glaset i frysen i 15 minuter.
Tillsätt Pink Gin, grapefruktjuice, limejuice och ananas cordial i ett glas. Rör om i cirka 20 sekunder och sila därefter i ett glas med is, toppa slutligen med Freixenet ProseccoD.O.C Organic och applicera silverfärgat dekorationspulver.

Nästa bild
Freixenet Spritz

Freixenet Spritz

Freixenet spritz är en populär sommardrink med italienska accenter. En trendig drink med inslag av grillat päron, äpple, nejlika och citrus.

Ingredienser:
6 cl Tio pepe oloroso sherry infuserad med grillade päron
2 cl Nejlika sirap
2,5 ml Äppelsyra (eller 3 cl limejuice)
Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Gör så här: Skär päronet i skivor och grilla 10 minuter per sida. Blanda grillat päron med Tio Pepe Oloroso sherry. Låt stå i minst 30 minuter och sila därefter. Blanda drycken med nejlika sirap, socker och vatten. Koka upp blandningen tills att ingredienserna löses upp och sila därefter återigen. Ställ drycken i frysen i cirka 15 minuter och häll därefter upp i ett glas med is. Toppa med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!