Nöje

Tre våriga Proseccodrinkar du måste testa!

Det italienska vinhuset Mionetto har tillsammans med restaurangen Milles i Stockholm och bartendern Stefan Bråstad tagit fram tre olika recept på underbart bubbliga drinkar inför våren. Läs recepten nedan!

I recepten står tre spännande ingredienser i centrum, äppellikör, lemon curd och blodapelsin. Prova att blanda till drinkarna hemma och avnjut dem med en varm jacka och solglasögon i den första värmande vårsolen!

 

Här hittar du fler drinktips!

Mionetto Lemon Meringue Spritz

Mionetto Lemon Meringue Spritz

Lemon Meringue Spritz är en krämig efterrättsdrink som kan beskrivas som en italiensk variant av Piña Colada. Lemon curden bär smaken och proseccon tillför det friska som karaktäriserar en klassisk spritz.

Ingredienser:

Vodka, 4 cl Pressad citron, 2 cl Limoncello, 1 cl Sockerlag, 1 cl Lemon curd, 2 msk Äggvita, 2 cl Mionetto Prosecco Is

Hur du förbereder och serverar:

Häll vodka, citronjuice, sockerlag, lemon curd och äggvita i en shaker. Torrskaka först alla ingredienser utan is. Skaka sedan igen med vanlig is.

Lägg krossad is i ett cocktailglas och
sila över drinken. Toppa med iskall
Mionetto, maraschinobär och citrontwist. Servera med sugrör.

Nästa bild
Mionetto Pino Fino Fresco

Mionetto Pino Fino Fresco

Pino Fino Fresco är Stefan Bråstads signaturdrink och har serverats på restaurang Milles i flera år. Här samsas äppellikör, mynta och prosecco i en frisk blandning som släcker törsten i vårsolen.

Ingredienser:

En nypa mynta, ca 5-6 blad (hackas) Vodka, 4 cl
Citronjuice, 3 cl
Äppellikör, 1 cl

Äppeljuice, 2 cl Mionetto Prosecco Is

Hur du förbereder och serverar:

Fyll en shaker med mynta, vodka, citronjuice, äppellikör, äppeljuice och massor av is. Skaka hårt för att få fram smakerna i myntan.

Fyll ett rocksglas med is och sila över drinken. Toppa med iskall Mionetto och garnera med limehjul och myntakvist innan servering.

Nästa bild
Mionetto Sgroppino

Mionetto Sgroppino

Sgroppino är en frisk efterrättsdrink med prosecco och sorbet framtagen på italienska blodapelsiner – en citrusfrukt som passar extra bra just nu eftersom de är i säsong mellan januari och mars.

Ingredienser – drink:

Vodka, 4 cl Blodapelsinsorbet, 1 kula Mionetto Prosecco

Ingredienser – sorbet:

Socker, 100 g Blodapelsiner, 6-8 st

Hur du förbereder och serverar:

Värm 100 ml färskpressad blodapelsinjuice med 100 g socker i en panna till dess att sockret lösts upp. Låt svalna. Sila och blanda med resten av juicen i en skål. Använd glassmaskin eller fyll en ask med krämen som du placerar i frysen. Ta ut och rör en gång i timmen tills att den har fast konsistens.

Placera en kula sorbet i ett proseccoglas, häll över några centiliter vodka och toppa med iskall Mionetto. Garnera med en blodapelsinklyfta.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!