Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Sommarfeeling! Nu öppnar alkoholfritt alternativ till Systembolaget

Att välja ett alkoholfritt alternativ blir allt mer populärt! Nu öppnar Mat.se upp Alternativbolaget som kommer fylla hyllorna med nya smarriga alkoholfria alternativ. 

Foto: Unsplash

Sommaren innebär mängder av festligheter – men det behöver inte betyda att vi dricker alkohol. Försäljningen av alkoholfria drycker ökar i Sverige, det gör även alternativen för vin, öl, cider och alkoholfria drinkar.

Nu öppnar matsajten Mat.se en avdelning med fokus på alkoholfria drycker som heter Alternativbolaget. Där finns drycker att köpa som max innehåller 0,5 procent alkohol.

– Alternativbolaget är ett sätt för oss att lyfta fram det sortimentet och det på ett sätt som känns både angeläget och i tiden. Med en alkoholfri butik som Alternativbolaget kommer vi också att fortsätta utveckla vårt sortiment av alkoholfria drycker, säger Amanda Primnell, kategoriansvarig på Mat.se.

Vad är skillnaden mellan läsk och deras alkoholfria alternativ?

För att få kalla en dryck för vin, öl eller cider så måste den först ha jäst och alltså tidigare innehållit alkohol. Sedan tas alkoholen bort genom tryck eller vakuum. Processen är inte helt lätt och det kan vara svårt att balansera upp drycken när alkoholen och dess aromer försvinner. Då tillsätts ofta socker – för att få tillbaka en god smak.

Alternativbolagets sortiment innehåller idag ett 40-tal drycker, som till exempel vin från Chapel Hill och Jacob’s Creek, öl från Brutal Brewing och Mikkeller samt cider från Somersby. Planen är att sortimentet ska utökas. Idag finns en stor efterfrågan efter torrare alkoholfria viner, vilket industrin blir allt bättre på!

Källa: Systembolaget, ELLE

Vill du inspireras av somriga alkoholfria drinkrecept? Spana in våra favoriter här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!