Nöje

Soraya Hashim: ”Jag trodde att jag behövde vara så jävla stark – men brakade ihop fullständigt”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi Metros debattchef, som senast 2017 utsågs till en av Sveriges mäktigaste personer – Soraya Hashim. Vi pratar om hur det gick till när Soraya 20 år gammal fick sin första panikångestattack, men också vad som blev en trigger till hennes första, grova depression. 

Vi pratar om hur depressionerna sedan den dagen avlöst varandra i perioder av livet, och medfört allt från social fobi till tårar som aldrig ville sluta rinna… Men också om vändningen som till slut kom, och hur Soraya i dag lärt sig att leva med det.

Räkna med att smittas av Sorayas enorma driv och livskraft samt få ovärderliga tips och tricks för hur du vågar visa dina känslor och sluta trycka undan dem med en fasad – och alla fördelar du kan få av just det.

I slutet av programmet pratar vi om depression tillsammans med psykologen Maria Farm. Hur vet man att man att man är deprimerad, och inte bara går igenom en tuff period? Vad kan man göra när man hamnat där och vilken hjälp finns att få. Det är några av frågorna som vi besvarar.

I varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote. Soraya valde hennes favorit-emoji.

Soraya Hashim och Cassandra Lundgren under inspelningen av WomanUp-podden.  

Vill du ha Sorayas “whatever”-emoji på en snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup. Vinsten, ca 40 kronor av varje såld t-shirt går till organisationen Kvinna till Kvinna, som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen.

Lyssna på senaste avsnittet av WomanUp-podden med Soraya där poddar finns eller på Metromode.se/womanup.

Foto portätt: Niklas Lindgren 
Foto inspelning: Lisa Dahlgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!