Söta och salta jordnötstoppar håller blodsockerfallet på avstånd i sommar
Krämigt jordnötssmör täckt av choklad och salta jordnötter är sommarens snabbaste och godaste snacks som står klart på fem minuter. Allt du behöver för att sno ihop dessa godbitar är jordnötssmör, mörk choklad och salta jordnötter.
Du hittar receptet nedan.
Jordnötstoppar
Du behöver:
100 g jordnötssmör (osötat i receptet)
200 g mörk choklad (eller valfri)
1 dl salta jordnötter
Flingsalt
Gör så här:
1. Klä en plåt, bricka eller tallrik med bakplåtspapper och skopa upp en tesked jordnötssmör i form av en kula med jämna mellanrum. Ställ sedan in i frysen och låt stå tills de stelnat helt.
2. Smält sedan chokladen över vattenbad eller i kastrull och rör ner jordnötterna (mortla gärna dem något innan).
3. När jordnötskulorna fryst tar du fram plåten och skopar över en tesked smält choklad med jordnötter.
4. Dekorera sist med lite flingsalt på varje jordnötstop.
5. Ställ in plåten på nytt i frysen och förvara godbitarna där tills du blir sugen.
Fotograf: Addapinch.com