Sötpotatis pommes i ugn – så gör du krispigaste tillbehöret
Krispiga sötpotatis pommes med dippsås är en svårslagen kombination. Nedan hittar du ett enkelt och gott recept på hur du gör dina egna pommes utan fritös samt ett recept på en smarrig dippsås.
Gör hemmagjorda sötpotatis pommes i ugn. Nedan hittar du ett recept på krispiga pommes som garanterat kommer imponera på alla kring middagsbordet.
Sötpotatis pommes
Du behöver:
300 g sötpotatis
2,5 msk matolja
Salt, cayennepeppar och paprikapulver eller timjan.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisarna och skär dem till pommessticks
Lägg sticksens på en plåt med bakplåtspapper, stör över lite salt och ställ i ugnen. Låt stå i ugnen i ca 35-40 minuter. Ta ut plåten och höj värmen på ugnen till 230-250 grader.
Häll ner pommesen i en skål, häll över olja, salt, cayennepeppar och paprikapulver eller timjan efter smak. Blanda om ordentligt med en slev.
Häll tillbaka alla pommesen på bakplåtspappret och ställ in i ugnen i ytterligare 20 minuter, tills de fått en krispig yta.
Låt dem rinna av på lite hushållspapper innan servering. Klart!
Fotograf: Unsplash
Dippsås
Du behöver:
2 msk matyoghurt
2 msk majonnäs
1 msk chilisås
Paprikapulver.
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen fram tills servering.
Fotograf: Unsplash