Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ställena vi vill hänga på i vår och sommar – här är Göteborgs 8 bästa uteserveringar!

Solen lyser och nu har vi äntligen fått riktiga vårkänslor! Här hittar du 8 uteserveringar som bjuder på den godaste maten, det bästa utehänget och den trevligaste servicen – spana in våra tips!

uteservering_göteborgFoto: Bellora & Unsplash/Kaizen Nguyen

Text: Emma Felsing

Nu är det officiellt – uteserveringarna är öppna och det är dags att inviga våren! Vill du ha smakupplevelser från sydamerikanska rytmer eller besöka Göteborgs mest solsäkra uteservering? Vi har tipsen till dig som är extra sugen på att njuta av vårvädret – här hittar du de åtta bästa uteserveringarna!

Vill du ha fler restaurangtips? Här är Göteborgs mysigaste restauranger!

Bellora

Bellora

Restaurangen serverar italiensk mat och på menyn hittar du godbitar som ost och chark, mellanrätter och fantastiska surdegspizzor. Ristorante Bellora finns mitt på avenyn med ett fantastiskt läge. Restaurangen tillhör Hotel Bellora som även har en rooftop med fantastisk utsikt. Personalen är minst lika viktig som maten och vi tycker att man får den lilla extra upplevelsen och glädjen som behövs i vardagen vid ett besök.

Prisklass: Hög

Adress: Hotel & Ristorante Bellora, Kungsportsavenyn 6, 411 36 Göteborg

Foto: Hotel Bellora

Nästa bild
Barabicu

Barabicu

Restaurangen har ett utmärkt läge längs med kanalen. ”Det grillade köttet får sällskap av svenska råvaror i form av fisk, skaldjur och grönt. Asadogrillat och hängmörat: en hyllning till eld och hav”, som berättat på hemsidan finns det något för alla! Med god mat, sol och ett härligt sällskap blir måltiden oförglömlig.

Prisklass: Under medel till hög

Adress: Barabicu, Rosenlundsgatan 4, 411 20 Göteborg

Foto: Instagram/ @Barabicu

Nästa bild
Más

Más

Restaurangen bjuder på smakupplevelser från sydamerikanska rytmer. Det bjuds på mat och dryck från Peru med en vibrerande kulturupplevelse. Likt en familjemiddag i Peru beställer man maten tillsammans och delar. Inredningen är fantastisk och uteserveringen är helt suverän!

Prisklass: Mellan

Adress: Västra Hamngatan 24-26 , 411 17 Göteborg

Foto: Más

Nästa bild
Villa Belparc

Villa Belparc

Vid restaurangens uteservering kan du njuta av den goda maten, allt från stenugnsbakade pizzor till riktigt goda sallader. Restaurangen hittar du i Slottsskogen vid Stora Dammen, ett perfekt läge för en bit mat med vänner och familj.

Prisklass: Medel

Adress: A O Elliots väg 10, 413 11 Göteborg

Foto: Villa Belparc

Nästa bild
Dorsia

Dorsia

Här välkomnas du av härliga färger och en inspirerande inredning. Dorsia är ett hotell men har även en restaurang där du kan avnjuta din utsökta måltid på deras underbara uteservering – som dessutom blomstrar! Här får du exklusivitet utan dess like, med både personal och mat på topp.

Prisklass: Hög

Adress: Trädgårdsgatan 6, 411 08 Göteborg

Foto: Dorsia

Nästa bild
Bar himmel

Bar himmel

På ett perfekt läge vid konstmuseets entrétak med utsikt över Göteborgs paradgata hittar du Bar Himmel. Denna plats är mest solsäker i hela Göteborg med sitt öppna läge. På uteserveringen serveras goda drinkar och maträtter med de bästa råvarorna världen över, det kan inte bli så mycket bättre!

Prisklass: Under medel till mellan

Adress: Götaplatsen 1, 412 56 Göteborg

Foto: Facebook /Bar Himmel

Nästa bild
Storköket

Storköket

Detta är Göteborgs största uteservering som även är en del av Stora teatern. Storköket erbjuder mycket god mat och en härlig stämning! På menyn hittar du bland annat riktigt goda hamburgare. Detta ställe är perfekt för en lunch ute i solen med härligt umgänge!

Prisklass: Mellan

Adress: Stora Teatern, Kungsparken 1 Göteborg

Foto: Storköket

Nästa bild
Scandic rubinen takterrass

Scandic rubinen takterrass

Hos Scandic rubinen på våning sju hittar du en takterrass med härlig utsikt över avenyn. Här kan du njuta av något gott i glaset i tonerna till bra musik. Det finns gott om plats för ett större gäng men passar lika bra för dig som själv vill njuta av den fantastiska uteserveringen.

Prisklass: Mellan

Adress: Kungsportsavenyn 24, 400 14 Göteborg

Foto: Mikael Miettinen

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!