Nöje

Stockholms 10 bästa uteserveringar och takbarer

Har du en inplanerad resa till huvudstaden eller önskar du bara att upptäcka några härliga uteserveringar och takbarer inför våren och sommaren? Nedan listar vi Stockholms tio bästa uteserveringar och takbarer!

Foto: @italienskan_restaurang/@restaurang_agnes

Finns det något bättre än att avnjuta vårsolen på en uteservering eller takterass? Nedan listar vi våra absoluta favoritställen i Stockholm för soliga vårdagar och varma sommarkvällar!

Tjoget

Tjoget

Självklart erbjuder en utav Hornstulls populäraste restauranger en härlig uteservering. Avnjut en utav deras prisbelönta drinkar samtidigt som du “people watchar” de förbipasserande.

Adress: Hornsbruksgatan 24.

Läs mer här!

Foto: instagram @tjoget

Nästa bild
Brasserie Balzac

Brasserie Balzac

Här kan du slinka in för en snabb lunch likväl som avnjuta en helkväll med dina nära och kära. Tack vare terrassvärmen kan du sitta på deras uteservering även under kyligare kvällar.

Adress: Odengatan 26.

Läs mer här!

Foto: instagram @brasseriebalzac

Nästa bild
Strandhäxan

Strandhäxan

Sandhäxans somriga systerkrog belägen vid Djurgårdsbron är riktig hit bland många. Här finns det ett växthus, två barer och en stor trädgård. Solstolar, solnedgång, livemusik och dj:s får man på köpet, och såklart goda drinkar och fantastisk mat!

Adress: Galärvarvsvägen 2.

Läs mer här!

Foto: instagram @strandhaxan

Nästa bild
Le Hibou

Le Hibou

Högst upp i Bank Hotel finner du den eleganta cocktailbaren Le Hibou. Denna takterass erbjuder en fantastisk utstikt över hela staden, och såklart ett stort urval av goda drinkar. En uteservering på hög nivå helt enkelt!

Adress: Arsenalsgatan 6.

Läs mer här!

Foto: instagram @lehiboustockholm

Nästa bild
Italienskan

Italienskan

Högst upp på Stockholmskrogen Italienskan hittar du La Terrazza, en 400 kvadratmeter stor takterass. Här kan du avnjuta en autentisk pizza, färska skaldjur eller bara en god aperitivo.

Adress: Hötorget 2-4.

Läs mer här!

Foto: instagram @italienskan_restaurang

Nästa bild
Alba

Alba

Alba är en intim och mysig vinbar belägen på Södermalm. Här kan du även avnjuta något gott att äta från köket tillsammans med ett utav deras noggrant utvalda viner. Ett perfekt ställe för spontana vinkvällar under vardagar!

Adress: Skånegatan 88.

Läs mer här!

Foto: instagram @alba_nytorget

Nästa bild
Häktet

Häktet

Hos Häktet hittar du en avskalad matsal med bar, ölbar samt en dold cocktailbar. På den stora innegården kan du avnjuta en goda rätter och en kall öl, ett riktigt hängvänligt ställe helt enkelt.

Adress: Hornsgatan 82.

Läs mer här!

Foto: instagram @restaurang_haktet

Nästa bild
Schmaltz Bar & Delicatessen

Schmaltz Bar & Delicatessen

En medelhavsinspirerad aperitivo-bar med både deli och restaurang. Här kan man droppa in för ett glas i baren, lite snacks, en lunch eller middag på deras intima och mysiga uteservering.

Adress: Nybrogatan 19.

Läs mer här!

Foto: instagram @schmaltzdelicatessen

Nästa bild
Bleck

Bleck

Bleck erbjuder absolut Stockholms soligaste uteservering (förutom när det är molnigt). Med bästa sydvästvända solläge och med en stor grön park, är det svårt att tacka nej till ett glas.

Adress: Katarina Bangata 68.

Läs mer här!

Foto: instagram @restaurang_bleck

Nästa bild
Restaurang Agnes

Restaurang Agnes

På Restaurang Agnes hittar du en härlig uteservering där det erbjuds rätter av varierade storlekar från det sydamerikanska köket.

Adress: Norra Agnegatan 43.

Läs mer här!

Foto: instagram @restaurang_agnes

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!