Nöje

Stockholms stad har valt konst till minnesplatsen för terrorattentatet 7 april

Stockholms stad har tilldelat uppdraget att utforma och uppföra ett konstverk till minnesplatsen för terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april 2017. Konstverket placeras på Sergels torg, som blev en naturlig samlingsplats dagarna efter dådet.

Konstverket har namnet “Sanctuary” eller “Fredad plats” och skapas av konstnär Ann-Sofi Sidén och arkitekt Mats Fahlander. Verket är en skulptur av ett täcke i guldfärgad brons. Ett täcke eller en filt är ett fundamentalt och centralt föremål i var människas liv, från vaggan till graven. “Minnesmärket är viktigt för Stockholms stad. Det är ett sätt att visa att vi alla är tillsammans med att bearbeta minnena och sorgen efter alla som på olika sätt drabbades den dagen. Det är också viktigt för stockholmarna och alla som besöker Stockholm som en plats att minnas på och samlas kring”, säger Stefan Hagdahl, enhetschef på Stockholm konst.

Sergels torg blev en naturlig samlingspunkt efter dådet och är som samlingspunkt också en symbol för demokrati och öppenhet. Konstverket passar särskilt väl in i vad som ibland kallas för “alla stockholmares vardagsrum.” Konstverket ska vara en uppmuntran till betraktaren att blicka framåt mot en mer orädd värld.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!